Riho RõõmusFoto: Jörgen Norkroos
Inimesed
9. detsember 2019, 11:37

MIS JUHTUS? Riho Rõõmus sai muuseumidirektor olla vähem kui kuu aega! (7)

Novembri alguses Harjumaa muuseumi direktori kohale asunud Riho Rõõmus esitas 29. novembril lahkumisavalduse, kirjutab Keila linna koduleht. Tema asetäitjaks sai Gea Mossin. 

Tööle asudes rääkis Rõõmus Õhtulehele, kuidas ta mõtles esimesel ametlikul tööpäeval, kas see oli ikka õige samm. "Kuid iga minuti, tunni ja suhtlemisega tunnen üha enam, et oli," ütles tol korral Rõõmus.

Miks jäi koostöö Harjumaa muuseumiga nii lühikeseks? "Otsustasin siiski pigem keskenduda oma eraettevõtluse arendamisele," vastab Rõõmus Õhtulehele. "Muuseumil on hetkel pädev kaader ja üksmeelne kollektiiv. Minu otsus ei halvenda muuseumi igapäevatööd ja lähiaja plaane. Muuseumil on olemas ka väga tugev riigi ja Keila linna tugi, et oma plaane ellu viia," lisab ta. 

Riho Rõõmus juhtis Tallinna lauluväljakut alates 1995. aastast. Pärast 24 aastat tööpostil olemist pidi Rõõmus loovutama juhikoha Urmo Saareojale, kes valiti välja avaliku konkursi tulemusel. "Kui oled pikka aega olnud millegagi seotud – oma aastad, mõtted, ihu ja hinge sinna pannud, on see nagu su oma laps. Mingil hetkel peab lahti laskma. Ükskõik, kuskohast see otsus siis tuleb. Mõni inimene suudab ise selle otsuse teha. Mõnele inimesele antakse kõrgemalt poolt mõista, et sellel lapsel on paremaid hoidjaid ja kasvatajaid, aga raske on ikka. Tühi tunne on," rääkis Rõõmus märtsikuus Õhtulehele. 

Oma lähiaja plaanidest ei soovi Rõõmus hetkel veel rääkida.