Priit LoogFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
8. detsember 2019, 10:30

Priit Loog filmist „Tõde ja õigus“: käisin, kapuuts peas, seda mõned korrad Pärnu kinos vaatamas (25)

"Selle melu ajal vaatasin seda filmi nii mitu raksu. Käisin, kapuuts peas, Pärnu kinos mõned korrad. Hiljem pärast seda ei ole ma seda üle vaadanud. Kuigi mul vahepeal tuleb meelde, et võiks korra pilgu peale visata," rääkis näitleja Priit Loog ehk Vargamäe Andres mängufilmist "Tõde ja õigus" saates "Hommik Anuga".

Loog tunnistas, et nii mõnigi töö on pärast seda suurt filmirolli tema juurde tulnud. "Võin aimata, keegi oseselt niite ei ole tõmmanud. Aga nii mõnedki tööotsakesed on minuni jõudnud ilmselgelt tänu sellele. Eriti asjad, mida oleme teinud koos Maiken Piusiga. Võib siis aimata, et ilmselge tõuge on olnud sealt," rääkis Loog.

Lisaks filmijutule avaldas Loog saates enda salajase hobi - fotograafia ning rääkis selle sünniloost. "Klõpsutada on mulle alati meeldinud, aga enne 2018 oktoobrit ei olnud ma fotoaparaati vist kümme aastat kätte võtnud. Hädapärased pildid tegin telefoniga. Sellise intensiivsusega nagu praegu, ei ole ma sellega tegelenud viimasel kümme aastat," lausus Loog.

Tolmukorra ammuse hobi pealt puhus ära tütre sünd. "Mõtlesin, et teda võiks natuke paremini jäädvustada. Need pildid peavad ajas ellu jääma ja neid võiks natuke parema kvaliteediga üles võtta," meenutas ta.

Loog ostis väikese fotoaparaadi ja pildistas tütart kuu jooksul. "Siis ei pildistanud ma enam last vaid kõike muud, mis minu ümber oli. Siis mattusin sellesse huvisse ja olen sellega intensiivselt pea aasta nüüd tegutsenud."

"Ma ei tea, kuidas ma selle konksu otsa jäin, aga tänav, linnamiljöö ja seal juhtuvad asjad on need, mis haaravad," sõnas Loog.

"Need pildid ei sünni nii, et ma kõnnin tööle ja teen klõpsu, vaid ma ikkagi lähen pildistama, võtan selle aja ja lähen luuran ringi. Lemmikud pildid tulevad nii, et ma leian mingi lõuendi arhitektuurilisest või ehituslikust. Kui inimesed sealt mööda lähevad, siis ma ootan stseeni, et midagi juhtuks."

Täispikka intervjuud vaada siin: