Rita Ora lõpetas oma etteaste, moodustades kätega südamekujundi. Foto: Erik Simander/TT/Scanpix
Inimesed
6. detsember 2019, 14:04

VIDEOD | Staarid andsid Avicii mälestuseks tundeküllase kontserdi

Rootsi prints Carl Philip osales koos abikaasa Sofiaga eileõhtusel heategevuskontserdil, kus mitmed maailmakuulsused, nagu näiteks Rita Ora ja Adam Lambert, esinesid DJ Avicii mälestuseks.

Avicii, õige nimega Tim Bergling, leiti mullu aprillis Omaanis surnuna. 28aastane tantsumuusikastaar oli endalt ise elu võtnud. Omaksed ütlesid oma avalduses, et Tim oli perfektsionist, kes maadles stressiga ega "suutnud enam edasi elada". 

Eile Stockholmis Friends Arenal peetud kontserti, mille tulud lähevad vaimse tervise ja enesetapuennetuse organisatsioonidele, kanti üle nii Facebookis kui YouTube'is. BBC Newsi teatel oli kuulajaid 60 000. Avaesinejaks oli rootslane Sandro Cavazzo, kes esitas oma koostööpala Aviciiga "Without You". Briti staar Rita Ora esitas pala "Lonely Together".

Laval esinesid mitmed Avicii sõbrad ja koostööpartnerid, nende seas Adam Lambert, Aloe Blacc, Michelle Gonzalez, Agnes Carlsson, Kygo ja DJ Dimitri Vegas.

Rootsi prints Carl Philip ja printsess Sofia publiku seas, printsessil on seljas Eesti moelooja Lilli Jahilo erepunane kleit. Foto: TT NEWS AGENCY/Scanpix

Tantsumuusikaprodutsent David Guetta ütles enne kontserti antud intervjuus väljaandele Rolling Stone, et Avicii enesetapp oli muusikute kogukonna jaoks äratushüüd.

Artistid elavad Guetta sõnul suure pinge all. "Alati pead tippvormis olema. See on väga raske ja kui oled tippu jõudnud, on ootused sinu suhtes tohutud ja sinust sõltuvad paljud inimesed." Guetta on pärast kolleegi surma oma töökoormust vähendanud ega piirdub aastas maksimaalselt saja esinemisega.