Chris MartinFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
7. detsember 2019, 12:00

Coldplay solist kartis koolipoisina paaniliselt, et on gei

Coldplay laulja Chris Martin räägib värskes intervjuus, et pidi internaatkoolis taluma nii kiusamist kui ka hingepiinu oma võimaliku homoseksuaalsuse pärast.

Briti muusik pihtis ajakirjale Rolling Stone, et oli Dorseti krahvkonnas asuvasse Sherborne Schooli astudes veidi isevärki. "Kõndisin natuke imelikult, hüplevalt, ja olin ühtlasi hirmus homofoobne, sest kartsin: "Kui ma olen gei, siis olen igaveseks ajaks neetud." Tõsiusklikud vanemad oli sisendanud Chrisisse hirmu homoseksuaalsuse ees, kuid kiuslikud koolivennad kuulutasid talle aastate viisi: "Sa oled raudselt gei."

Piinav olukord leidis ootamatu lahenduse, kui Chris oli umbes 15 ja pool aastat vana. "Ma ei tea, mis juhtus, aga äkki oli mul tunne: "No ja mis siis?" Ja see kõik lõppes üleöö. Väga huvitav," arutleb laulja, kel on abielust Hollywoodi näitlejanna Gwyneth Paltrow'ga kaks last ning kelle praegune kaaslanna on "50 varjundi" täht Dakota Johnson. 

Homofoobiast on Chris ammu vabanenud - sellele aitasid kaasa nii hingeline küpsemine kui ka maailma tundmaõppimine. "Paljud mu kangelased on geid," ütleb ta. Muutunud on ka Chrisi suhtumine usku. "Minu jaoks on jumal kõik asjad ja kõik inimesed ja armastus, see on iga viimase kui raku ime ja kogu selle mõistatuse määratu suurus ... Jumal on kõik inimesed, ja kõik inimesed on väärtuslikud, nagu ka kõik muu, mis kõiksuse juurde kuulub."