Norra kroonprintsess viibis mullu Eestis, kohtudes peaminister Jüri Ratasega. Foto: Robin Roots
Inimesed
5. detsember 2019, 11:30

Norra kroonprintsess kahetseb sõprust Jeffrey Epsteiniga (5)

Norra kroonprintsess Mette-Marit on avalikult vabandust palunud sõpruse eest USA seksuaalkurjategija Jeffrey Epsteiniga, kes end augustis vangikongis üles poos.

Kroonprintsess tunnistas seotust Epsteiniga, kui Norra leht DN oli kirjutanud, et nii Mette-Marit kui ka teised Norra ametlikud isikud olid süüdimõistetud pedofiiliga läbi käinud.

Mette-Marit kohtus Epsteiniga aastatel 2011–2013 korduvalt. Nad olid tutvunud ühise sõbra kaudu. Üks kohtumine leidis aset mehe kodus. Kroonprintsess kohtus Epsteiniga põgusalt ka Oslos. Alati viibisid juures ka teised isikud.

Ajakiri People toonitab: selleks ajaks oli USA miljardär seksikuriteo eest juba vangistust kandnud. Nüüdseks on teda arvukad naised süüdistanud seksivõrgustiku pidamises ja inimkaubanduses, kuid Epstein tappis end enne, kui asi oleks kohtu ette jõudnud.

Mette-Marit ütleb, et poleks Epsteiniga tegemist teinud, kui oleks tema kuritegude tõsidusest teadnud. "Oleksin pidanud Epsteini minevikku põhjalikumalt uurima ning kahetsen, et ma seda ei teinud."