Mikk TargoFoto: Martin Ahven
Inimesed
4. detsember 2019, 15:33

Mikk Targo: ma ei näinud Koidus alguses mingisugust staari (7)

"Alguses ma staari küll temas ei näinud," sõnab 90ndate menubändi Code One´i looja Mikk Targo saates "Vikerhommik" Koit Toome kohta. 

"Nägin piitsavarre suurust poisikest, kes tuli stuudiosse. Mingisugused tüübid sokutasid ta Otsakoolist," meenutab Targo. "Panin talle "Vikerkaare" fono käima ja ta laulis umbes pool laulu ära. Sain aru, et tegemist on lauljaga," räägib Targo.

"Siis ei teadnud ma veel, et temast tuleb staar. Tol ajal oli ta väga "toores". Kui vaadata neid naljakaid Youtube´i videoid, siis tema liigutused olid üsna koomilised. Aga midagi pole teha, see oli tema jaoks ka üllatus, kuhu ta sattus," lausub Targo. "Ta tahtis tegelikult vist üldse klaverimängijaks saada. Sealt oli näha, et tegemist on muusikuga, mis on minu jaoks väga tähtis, mitte ainult lauljaga. Meil klappis see väga. See oli vastastikune inspiratsioon, et see läks nii mühinal käima," rääkis Targo. 

 

"Kui vaadata meie esimest plaati, siis see on täis kõikvõimalikke naljakaid eksperimente, mida eetris eriti ei mängita. Aga seal peal on ka "Vikerkaar"."

Targo sõnul olid need aastad, mil Code One´i tehti, Koidu jaoks meeletu arenguga. "Olime kogu aeg stuudios," sõnab Targo. Pärast Code One´i lõpetamist tehti veel ühiselt album duettidega. "Tänapäeval on ta ülimalt professionaalne ja populaarne laulja."

18. detsembril tähistab Mikk Targo oma 60. sünnipäeva, mille puhul annab välja oma parimate laulude kogumiku. Neist värskeim on "Ainult hetk", mis salvestati raadiomaja stuudios tänavu 11. novembril. 

Täispikk intervjuu on järelkuulatav siin: