"Salmonid: 25 aastat hiljem"Foto: Liisabet Valdoja / https://www.facebook.com/salmonid25
Film
4. detsember 2019, 09:37

VIDEO | Piilu filmivõtetele! „Salmonites“ lööb kaasa presidendipaar Rüütlid! (5)

„Sellel on paar põhjust. 25 aastat tagasi lõpetasime „Salmonite“ tootmise. 65 aastat on Eesti Televisiooni ja 1. aprillil saab Ita Ever 89. 25 aastat tagasi oli see täiesti vapusta seltskond, kellega me „Salmoneid“ tegime ja see seltskond on aastatega veel vapustavamaks läinud,“ põhjendas „Salmonite“ täispika filmi ekraanile toov Toomas Kirss, miks ta seda teeb.

„Mina olin siis noor näitleja ja siis olid ajad, kui ei peetud tegelikult heaks tooniks kuskil seebiseriaalis mängida. Aga mina mõtlesin, et seal mängivad Guido Kangur, Ita Ever, Ülle Kaljuste, Kersti Keismann, Andrus Vaarik ja nii edasi, et mina võtan selle töö vastu ja lähen. Ükskõik!“ meenutas Merle Palmiste „Ringvaates“, miks ta Salmonite peretütart kehastama oli nõus.

Filmis saab näha ka nii mõndagi tuntud ühiskonna tegelast, muuhulgas näiteks president Arnold Rüütlit. „Kirjeldati, et on vaja seda filmi nüüd uuendada ja selleks oleks vaja, et me tuleks abikaasaga. Peale mitmekordseid arutelusid, siis lõpuks nõustusime,“ sõnas Rüütel. Oma rolli elas ta väga sisse ja tahtis väga täpselt aru saada, millist tegelaskuju Ita Ever mängib.