Eurovision 2020 lavaFoto: NPO/AVROTROS/NOS
Üritused
2. detsember 2019, 15:19

FOTOD | 2020. aasta Eurovisioni lava on saanud inspiratsiooni Hollandi maastikust

Avaldati esimesed kaadrid 2020. aasta Eurovisioni lavast. See on inspiratsiooni saanud tunnuslausest "Open up" ehk "Avage end" ja tüüpilisest lamedast Hollandi maastikust. 

Lavadisaineriks on taas Florian Wieder, kes võitis konkursi. "Lavakujundus näitab maa ja taeva, mere ja maa ühendust. Horisont ühendab need elemendid ja toimib aknana, mis avab maailma 2020. aasta Eurovisionile," ütleb Wieder portaalile eurovision.tv. "Põrandaplaan on inspiratsiooni saanud kanalitest ja sildadest, mis Hollandis maismaad ja vett ühendavad. Tahame artistid publikule võimalikult lähedale tuua."

Möödunud aastal oli green room, kus artistid pärast esitusi aega veedavad, väljaspool saali, kuid nüüd on see saali tagasi toodud. Nii on 41 osaleva riigi artistid publikule lähemal. 

"See kujundus on innovatiivne, tagasihoidlik ja funktsionaalselt nutikas. Selle abil on meil võimalik igale osalejale luua erinev välimus, samuti ava- ja lõpunumbrite ning hääletamise ajal," sõnab Eurovisioni korraldusmeeskonna liige Sietse Bakker. 

Wieder on viimasel kolmel aastal olnud Eurovisioni lavakunstnik. "Kuigi tema kujunduses peegeldub selgelt tema kogemus, oskab ta üllatada," ütleb Bakker. Varasemalt on Wieder teinud lavakujundusi ka MTV ja Emmy auhinnagaladele ja paljudele tuntud telesõudele.