Kuulus abielupaar 2005. aastal, mil Matti vabanes Kylmäkoski vanglast, kus ta oli istunud joomakaaslase pussitamise eest. Foto: Lehtikuva Lehtikuva/Scanpix
Inimesed
2. detsember 2019, 12:00

Matti Nykäneni eksabikaasa Mervi Tapola saadeti viimsele teele (3)

Veebruaris surnud suusahüppelegendi Matti Nykäneni eksabikaasa Mervi Tapola lahkus siitilmast oktoobri lõpus raskest haigusest vintsutatuna. Nüüd on kuulsa Tapola vorstivabrikantide pere pärija maamulda sängitatud.

Ilta-Sanomate teatel maeti 65aastaselt surnud Tapola oma suguvõsa hauda Tamperes Kalevankankaan kalmistul. 

Tapola tunnistas 2017. aasta septembris ajakirjandusele, et tal on ravimatu vähk. "Seda ei saa opereerida. Käin iga kahe nädala tagant ravil ja saan tsütostaate otse soonde," rääkis ta Iltalehtile. Tänavu suvel antud intervjuus tõdes Mervi, et ilmselt jääb see tema viimaseks suveks. 

Vorstivabrikantide suguvõsa pärijatar Mervi tutvus suusahüppetšempioniga 1999. aastal. Nad armusid ja abiellusid 2001. Kaks aastat hiljem mindi lahku, kuid magusa leppimise järel abielluti 2004. aastal uuesti. Samal aastal mõisteti Nykänen kaheks aastaks ja kaheks kuuks trellide taha 59aastase mehe pussitamise eest. Veretööle oli eelnenud sõrmkooguvedamine. Purjus Mattit tabas seejärel raevuhoog ning väits asus välkuma. 

Lahutus anti sisse 15 korral

Kuigi Mattit ja Mervit ühendas muusikaarmastus ning nad astusid vahel üheskoos laval üles, kurtis naine Matti vägivaldsuse üle. Pahatihti tõusid tülid ühise kärakapanemise käigus. Kuulus paar jõudis abielu jooksul lahutuspabereid 15 korda sisse anda. 

2006. aastal mõisteti spordiäss abikaasa peksmises esmakordselt süüdi, kuid pääses 57tunnise üldkasuliku tööga. Kuid 2009. aasta jõuludel vehkis purjus Matti naise poole noaga ning üritas Mervit hommikumantli vööga kägistada. Pika kohtuliku vaagimise tulemusel saadeti Nykänen ligi poolteiseks aastaks trellide taha. Lisaks pidi ta maksma Mervile 5000 eurot valuraha ning tasuma tema kohtu- ja ravikulud 9000 euro väärtuses.

Mervi ja Matti läksid lõplikult lahku 2010. 55aastane Nykänen suri tänavu 4. veebruaril.