Tomi RahulaFoto: Erlend Štaub
Üritused
1. detsember 2019, 11:18

Tomi Rahula paljastab „Eesti laulu“ reglementi rikkunud artistide karistuse (58)

Kolm "Eesti laulul" osalevat poolfinalisti rikkusid lauluvõistluse reglementi, millele võib järgneda disklahv, vahendab Sky.ee.

Reglemendis on punktis 2.1.3 kirjas, et konkursil osalevad laulusõnad ega muusika ei tohi olla osalejate või kolmandate isikute poolt avalikustatud (avaldatud või üldsusele suunatud) enne 01.12.2019. Eelvoorust poolfinaalidesse pääsenud laulud avalikustab ERR, kui ERR ei ole otsustanud teisiti.

30. novembril avalikustas ETV oma erisaates võistluslood, kuid sama päeva hommikul olid kolme artisti: Stefani, Shiral ja Mariliis Jõgeval lood internetis ja muusikakeskkondades juba avalikud. Reglemendi järgi on see reeglite rikkumine. "Oleme sellest teemast teadlikud, samuti põhjustest. Anname esmaspäeval teada, milliseid samme astume varem avaldatud laulude osas,” kommenteerib ERR-i kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe Sky.ee-le.

Refereeritud artikli täistekst Sky.ee-s.

Siiski andis võistluse peaprodutsent Tomi Rahula vastuse juba pühapäeval. "Neli lugu ilmusid enne laupäeva õhtut ja nagu lähemal uurimisel selgus, on nende avalikustamise taga rahvusvahelised levitajad, kelle süsteemides oli avalikustamiseks märgitud vale aeg," võttis Rahula juhtunu ERR Menus kokku. Rahula lisas, et eelmisel aastal ei olnud avalikustamise osas probleeme ning seetõttu ei osatud ka sellist olukorda ette näha. "Hea õppetund ning teame, kuidas seda järgmisel korral vältida," ütles ta.

"Neid selle eest karistada konkursilt eemaldamisega ei pea me põhjendatuks. Oleme kõikide osapooltega rääkinud ning määrame lugude varem avaldamise eest rahalise trahvi," rääkis Rahula.