Gabrielle UnionFoto: AP/Scanpix
Inimesed
30. november 2019, 15:00

Skandaal USA talendisaates: kohtunik sai avameelsuse eest kinga

Ameerika talendisaates puhkes skandaal: näitlejanna Gabrielle Union ning tantsija ja näitleja Julianne Hough said üheainsa hooaja järel kohtuniku ametist priiks väidetavalt seetõttu, et oli julgenud kritiseerida võttetrupis valitsevat toksilist keskkonda.

Union ja Hough olid valitud saate žüriisse sealt lahkunud Heidi Klumi ja Mel B asemele, kuid said üheainsa hooaja järel sule sappa ja 15. hooajal neid enam eetris ei näe. Ajakirja Variety andmeil oli Union (47) võtnud jutuks rassistliku värvinguga kommentaarid saate võtetel, nende seas külaliskohtunik Jay Leno rassistliku nalja, mis hiljem saatest välja jäeti. Lisaks olevat saate tegijatel olnud Unioni ja Hough' (31) välimuse kohta ülemäära palju nõudmisi. 

Union tänab Twitteris fänne, kes on talle poolehoidu avaldanud. "Nii palju pisaraid, nii suur tänutunne. Aitäh! Kui tunned, et oled pidepunktita, hüljatud ja üksildane ... Aitasite mind uuesti püsti."

Telekanali NBC ja produktsioonifirma Fremantle esindaja eitab rassismisüüdistusi ning väidab, et kohtunike koosseisu on saates pidevalt muudetud. "See on "Ameerika talendi" raugematu populaarsuse üks põhjusi."

Menuseriaali "Grey anatoomia" täht Ellen Pompeo avaldas Twitteris Unionile toetust. "On kahetsusväärne, et NBC, seesama telefirma, mis kaitses Matt Laueri suguseid jälke mehi ning karistas naisi oma väljaütlemiste või sellega mitteleppimise eest ... pole oma teguviisi ega kultuuri muutnud. Toetan @itsgabrielleu pühendumust ebaõiglusele vastu hakkamisel. See nõuab julgust."

20 aastat menusaadet "Today" juhtinud Lauer sai NBC-st 2017. aastal kinga, kui ilmnes, et ta oli 2014. aastal Sotši taliolümpiamängudel naiskollegi vägistanud. Ilmnesid ka teised seksuaalse kuritarvitamise juhtumid, milles NBC juhtkond oli väidetavalt teadlik olnud.