Michael JacksonFoto: AP/Scanpix
Inimesed
30. november 2019, 12:00

Jacko kõigis pattudes oli süüdi tema kinnas?! (1)

Johnny Depp toob lavale muusikali Michael Jacksonist, kus jutustajaks on ... popikuninga legendaarne sätendav kinnas.

New York Posti teatel esietendub Julien Nitzbergi pöörane vaatemäng “For the Love of a Glove: An Unauthorized Musical Fable About the Life of Michael Jackson, as told by his Glove” 25. jaanuaril Los Angeleses. Jacksoni omaste heakskiiduta valminud lavatükk lubab uurida Michaelit kujundanud veidraid jõude ja tema mainet rüvetanud skandaale. Etenduses on jutustajaks kõnelev ja laulev kinnas, näitlejad mängivad elusuuruses marionettidega, kes kujutavad ansamblit Jackson 5, aga ka näiteks lapstäht Corey Feldmanit ja Jacko kuulsat šimpansi Bubbles'it.

Nitzman rääkis, et mõte jutustada Jacksoni lugu kinda vaatepunktist tuli talle 17 aastat tagasi. "Üks suur telekanal tahtis, et kirjutaksin Jacksonist filmi, aga tekkis küsimus, kuidas käituda laste kuritarvitamise süüdistustega." Stsenaristil tekkis mõte: mis siis, kui kõik Jacko patud olid tema kinda süü? "Kinnas on tegelikult tulnukas, kes toitub süütute poiste verest," seletab ta.

Telekanali esindajad küll naersid, kuid palusid siiski normaalset käsikirja. Stsenarist aga keeldus. "Keeldusin väga kopsakast honorarist. Mõtlesin, et naasen selle idee juurde ja teen sellest muusikali." 

Broadwayl jõuab järgmisel aastal lavale Jacksoni omaste õnnistuse saanud muusikal "M. J."