Mallukas ehk Mariann TreimannFoto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Inimesed
28. november 2019, 18:46

KARM KAOTUS: Mallukas peab lisaks valurahale tasuma ka üüratu kohtuarve (95)

Täna selgus viis aasta tagasi alanud blogija Mariann Treimanni ehk Malluka pääsukeste saaga lahendus. Kahe aasta eest kaebas Õismäe tee 9 korterühistu esimees Anne Nuude blogija kohtusse ning nõudis temalt lausa 20 000 eurot valuraha emotsionaalse kahju korvamiseks.

Lugu ise algas viis aastat tagasi, kui korterühistu remonditööde käigus betoneeriti räästaalune ära nii, et betooni taha jäid lõksu pääsukeste pesad ja seal olnud linnupojad. Mallukas kirjutas sellest ka oma kanalites ja kasutas seejuures küllaltki ebasündsaid väljendeid.

Tänaseks on kohtuotsus teatavaks tehtud ja Mallukas teavitas oma jälgijaid sellest Facebooki laivi vahendusel. Kuigi blogijal ei tule maksta 20 000 euroni ulatuvat valuraha, kaotas ta vaidluse ning tal tuleb tasuda Nuudele 1500 eurot ning lisaks kanda naise kohtukulud – 4700 eurot.

„Räägin siis sellest, et pääsukeste sissemüürimises minu silmis vastutav isik Anne Nuude, kes andis mind mega ammu kohtusse. Täna saime lõpliku tulemise. Anne Nuude nõudis 20 000 eurot enda solvamise eest. Välja nõuti sellest 1500, mis on nagu semi fain (enam-vähem normaalne – toim.). Ainult, et ma pean maksma ka nende poolsed kohtukulud, mis on 4700 eurot,“ räägib blogija oma videos.

„Ma korrutan endale, et kõik saab korda. Kindlasti lähipäevil mõtlen välja mingisuguse lahenduse. Mul on 30 päeva aega selle peale mõelda,“ üritab ta optimistlikuks jääda.

Selline otsus pani Malluka aga mõtlema ühiskondlikke seisukohtade peale, sest tema arust on see kindel märk sellest, et teiste aitamine ja enda uskumuste eest seismine on taunitav. „Ühiskond üsna kindlalt ütleb seda, et sa ei tohi oma uskumuste eest seista, sest sind antakse kohtusse ja sa faking kaotad. Olenemata sellest, kuidas ma seda asja tegin, minu mõte ja tahe olid head. Jah, läksin super emotsionaalseks selle käigus aga lõpptulemus on see, et mina olen süüdi. Ühiskond ütleb, kui see ei ole sinu asi, ära torgi seda. Ära aita teisi. Lihtsalt hoia endale oma asjad ja kui see pole sinu asi, siis hoia eemale. Nii me elamegi ühiskonnas, kus sa ei lähe kellelegi appi, ei astu kellegi kaitseks välja, sest sina oled see kes on jamas. Õppisin seda nüüd omast käest!“ on ta otsuses pettunud.

Blogijal on ka üks positiivne uudis. Nimelt loobus oma nõudest blogija Caroly Rohela, kes nõudis samuti valuraha enda nime mustamise eest. „Ta ütles, et kui kõik need asjad maha võtan, siis ta nõua mult midagi ja kohtusse ka ei lähe,“ räägib ta. „Pidin küll kõik ära kustutama, kuid polnud minu tsirkus, polnud minu ahvid.“