Gary Rhodes 2005. aastal. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
28. november 2019, 11:30

Kas kuulsale Briti telekokale sai saatuslikuks õnnetu kukkumine?

Eile saabus kurb uudis, et 59 aasta vanuselt suri Dubais esimene Briti staarkokk Gary Rhodes. Kuid kuulsa telekoka surma asjaolud on hämarad.

Aastaid Araabia Ühendemiraatides töötanud Rhodes filmis Dubais parajasti järjekordset telesarja. Selle esindaja teatas, et kokka oli võtete vaheajal kodus tabanud ootamatu haigushoog "ja ta suri varsti pärast seda". Juures olnud Gary abikaasa Jennie.

Kuid Rhodesi ametivend ja sõber Jamie Oliver väitis nüüdseks kustutatud sotsiaalmeediapostituses, et Gary oli traagiliselt kukkunud. Käivad jutud, et Rhodes oli oma elukohas Grosvenor House Hotelis duši all libisenud ja pea ära löönud. Staarkokk viidi ajalehe Mirror teatel haiglasse ja oli enne surma hingamisaparaadi küljes.

Rhodesi teletiim keeldus kuuldusi kommenteerimast. Kuid Daily Mail sai kontakti briti koka Vineet Bhatiaga, kes oli koos Rhodesiga eelmisel nädalal Dubais sarja filminud. "Sõbrad on mulle Dubais rääkinud, et Nick libises ja lõi pea ära ja viidi siis haiglasse." Bhatia sõnul oli Rhodes talle alles eelmisel nädalal öelnud: "Elu ei saaks enam parem ollagi." 

Daily Mail märgib, et 19aastaselt oli Rhodes saanud Amsterdamis trammi peale joostes kaubikult löögi, mille tagajärjel tekkis ajus tromb. Arstid olid hoiatanud, et järgmine peatrauma võib lõppeda surmaga.