Foto: kuvatõmmis/ ERR
Tele
27. november 2019, 21:48

VIDEO | Vaata, kuidas Marko Reikop otse-eetris p****li kukkus! (23)

Kolmapäev oli musta jää tõttu nii libe, et sadu inimesi sattus traumapunkti. Anna Levandi õpetas “Ringvaates”, kuidas kukkuda nii, et luid ei murra. Õigesti püüdsid kukkuda ka Marko Reikop ja Grete Lõbu.

Levandi sõnul on esimene asi, mida ta algajale uisutajale õpetab, on õigesti kukkumine. Levandi sõnul peab uiskudel maanduma keha kõige pehmema osa, ehk tagumiku peale, seetõttu tuleb kukkudes end alati niimoodi väänata, et kõige pehmem osa alla jääks. 

Kukkumisel tuleb kindlasti ka ette kallutada, mis on vajalik selleks, et küünarnukid ja pea viga ei saaks. "Kõige ohtlikum on kukkumine taha, sest siis lendad kindlasti kuklaga vastu maad. Otse põlvedele kukkumine on ka päris raske kukkumine,” õpetas Levandi.

Ka käsi sirgelt enda ette ei tohiks panna, sest siis saavad viga nii küünranukid kui randmed. Kukkudes tuleb igal juhul mõlemad käed enda ette panna, aga kõverdatult. 

Lisaks ei tohi ennast kukkudes kramplikult hoida. Levandi sõnul kukuvad kõige paremini alati joodikud, kuna nad on lödid, ega ürita end püsti hoida. Kui tunned, et hakkad kukkuma, tuleb end lõdvaks lasta ja kukkuda.