Gary Rhodes 2011. aastal. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
27. november 2019, 16:35

Briti esimene staarkokk Gary Rhodes suri vaid 59aastasena (1)

Dubais suri 59 aasta vanuses telekokk Gary Rhodes, kes pani aluse Briti kokandussuperstaaride plejaadile - Jamie Oliver ja Gordon Ramsay tulid alles pärast teda. 

Pere teatel tabas Rhodesi, kes oli Dubais filmimas uut kokandussarja, oma sealses kodus ootamatu haigushoog. "Ta suri oma abikaasa Jennie kõrval," seisab avalduses.

The Guardian märgib oma järelehüüdes, et enne Rhodesi olid küll sellised telekokad nagu Delia Smith ja Keith Floyd, kuid turris juustega Nick oli esimene tõeline peakokk, kes Ühendkuningriigis telestaariks tõusis. Ta oli juba 26aastaselt esimese Michelini tärni välja teeninud ja juhtis populaarset Greenhouse'i restorani, mis oli tuntud Briti klassikaliste toitude värskeks tuunimise poolest. 

Rhodesi särav telekarjäär sai alguse 1988. aastal osalemisest Keith Floydi kokandussarja ühes osas. Õige pea võis teda kokandussaates "Hot Chefs" kuulmas oma abikokkade peale karjumas (seda kommet täiustas hiljem Ramsay). 1994. aastal jõudis eetrisse sari "Rhodes Around Britain", millest mõjukamat kokandussaadet polnud toona olemas. Rhodes oli omamehelik (nagu hiljem Jamie) ning tema kirg oli värskendada nutuses seisus Briti kööki. Seriaali reisifookuse võttis hiljem üle kokk Rick Stein, loetleb The Guardian Rhodesi mõjutusi. 

Rhodes tegi veel terve rea kokandussarju, sh "Masterchef" ja "Hell's Kitchen" ning andis välja hulganisti kokaraamatuid. 2007. aastal kolis Nick koos abikaasa ja kahe pojaga Araabia Ühendemiraatidesse.