Amy ja Blake.Foto: MAVRIXONLINE.COM/Scanpix
Inimesed
27. november 2019, 09:30

Amy Winehouse’i eksmees pani oma üürikorteri põlema

Traagilise saatusega lauljanna Amy Winehouse'i eksabikaasa Blake Fielder-Civil arreteeriti eile, kahtlustatuna oma seitsmenda korruse sotsiaalkorteri süütamises. Sellest võinuks alguse saada Grenfell Toweri laadne katastroof, ahastavad naabrid.

Daily Maili andmeil leidis intsident aset eile varahommikul 16-korruselises Leedsi sotsiaalmajas Gamble Hill Croft, kus 37aastane Blake pesitseb. "Kuumust oli isegi läbi meie magamistoa seina tunda - see oli tulikuum," rääkis naaberkorteris elav abielupaar lehele. "Siis tuli teine naaber meie uksele kloppima, et puhkenud on tulekahju."

Naabrid tulid välja, narkouimas Blake seisis trepimademel. "See on ainult natuke suitsu. Ma panin oma kardinad põlema," öelnud mees ja naernud.  Seejärel lontsinud Blake kaks korrust kõrgemale - enda sõnul kräkki tõmbama.

Majas puhkes paanika ja inimesed tormasid oma korteritest välja, et mitte tulelõksu jääda. Daily Maili avaldatud fotol on näha, kuidas Civil-Fielderi aknast paksu halli tossu uhkab. Maja sprinklerisüsteem polevat käivitunud.

"Blake'il oli täiesti suva," rääkis üks elanik Daily Mailile. "Tema meelest oli see naljakas, aga meie ei suutnud mõelda muust kui Grenfellist."

24-korruselise Grenfell Toweri elumaja põlengus Londonis sai 2017. aasta suvel surma 72 inimest.

27aastane Winehouse suri 2011. aasta juulis alkoholimürgistuse tagajärjel. Superandekast lauljatarist oli saanud paadunud narkomaan. Seda peeti ennekõike Fielder-Civili süüks, kes oli talle heroiini tutvustanud ning saboteerinud Amy võõrutusravi. Nende abielu kestis kaks aastat.