Marek SadamFoto: Teet Malsroos
Inimesed
26. november 2019, 17:12

Loomade varjupaigale annetuse teinud viieaastane tüdruk ja tema ema said Marek Sadamalt südamliku kingituse: see tuli meile üllatusena

Laulja Marek Sadam jagab Facebookis südantliigutavat kirja viieaastasest tüdrukust, kes otsustas sünnipäevaks mõeldud raha hoopis loomade varjupaigale annetada.

"Täna saabusid poodi ema ja tütar, ilmselt veel lasteaialaps. Ema näitas talle annetuskasti, seletas, miks see siin on. Siis lahkusid ja tulid hiljem tagasi. Ema võttis korvi ja laps hakkas lihtsalt asju sisse laduma - maiuseid, mänguasju, krõbinaid. Kui kassasse tulid, siis küsisin, et kas kilekotti on ka vaja, aga ema teatas: "Ei ole vaja, see kõik läheb siia kasti. Tütar otsustas, et kulutab kogu oma sünnipäevaks saadud raha selle peale, et varjupaiga loomi aidata. Tal jääb seetõttu isegi jõuludeks uus kleit ostmata." Piiga vaikselt sosistas, et tegelikult tahaks ju kleiti ka, aga ema küsis üle, kas ta on kindel, et tahab loomi aidata. Tahtis," kirjutas PetCity töötaja Sadamale, kuidas väike tüdruk ligi 60 eurot hoopis loomadele kulutas.

Kuna ka Marekul endal on grifoon nimega Leenu, liigutas see tema südant niivõrd, et otsis Facebooki kaudu tüdruku ema üles, et ta saaks neile kinkida kaks kontserdipiletit ja raamatu "Grifoon Leenu", mille annab neile isiklikult üle. Nii saab väike Arabella ka Leenuga kohtuda.

Arabella ema Vivika selgitab, et kui nad loomapoodi külastasid, siis ettevalmistused sünnipäevaks alles käisid. "Tegelikult oli tulemas sünnipäevapidu ja läksimegi poodi selle tarvis asju ostma. Teel poodi küsisin tüdrukult, mis ta arvab, kui teeksime sel aastal natukene teisiti ja ei ostaks uut kleiti ning värvilisi ja kirevaid peokaunistusi, sest viskame need ju hiljem minema. Selle asemel võiksime osta kodututele loomadele süüa. Seletasin ja näitasin Arabellale, kuidas see käib. Tüdruk mõtles natuke ja oli nõus," räägib ta.

Loomadega on Arabella kokku puutunud varemgi, nimelt elab nende peres kaks chihuahuat.

Vivika sõnul osteti loomadele süüa, maiuseid ja mänguasju ning loomadele plaanitakse detsembris kindlasti ka varjupaika külla minna.

Kleidi sai Arabella siiski, kuid hoopis kingituseks. "Üks inimene kirjutas mulle ja temalt olime nõus kleidi vastu võtma. See kinnitaks lapsele teooriat, et kõik hea tuleb ringiga tagasi."

Marek Sadama kingitus tuli Vivikale suure üllatusena. "Tegelikult me ei arvanud, et sellest üldse keegi peale meie tutvusringkonna teada saab. Asja mõte oli lapsele tutvustada elu heategevuslikku poolt," ütleb ta ja lisab, et Arabella ootab Leenuga kohtumist väga.