Prints Andrew ja tema vanem tütar printsess Beatrice 2011. aasta aprillis prints Williami ja Catherine Middletoni pulmas.Foto: AP/Scanpix
Inimesed
26. november 2019, 10:00

Tütar Beatrice peab prints Andrew’ krahhi enda süüks (4)

Prints Andrew’ hiljutine katastroofiline intervjuu oma sõprusest süüdimõistetud seksuaalkurjategija Jeffrey Epsteiniga on tema avaliku elu kümne päevaga olematuks pühkinud. Andrew’ noorem tütar printsess Beatrice peab isa langust enda süüks. 

Prints teatas 20. novembril, et taandub lähiajaks kuninglikest kohustustest, kuid Briti meedia hinnangul on tema lahkumine jäädav. "Kogu tema avalik eksistsents on tema enese käitumise tõttu minema pühitud," ütleb Briti kuningakoja ajaloo uurija Robert Lacey ajakirjale People. Andrew rääkis intervjuus, et suhtlus Epsteiniga oli talle kasulik olnud, eitas seksuaalvahekordi Epsteini 17aastase seksiorja Virginia Robertsiga (nüüd Virginia Giuffre) ega maininud Epsteini seksuaalohvreid kordagi, osavõtlikkuse avaldamisest rääkimata.

Mitmed sponsorid ja ülikoolid katkestasid juba enne Andrew’ avaldust temaga koostöö, nüüd taandub ta 230 organisatsioonist, mille patroonina ta on tegutsenud.

Skandaali tõttu kannatavad ka printsi tütred Eugenie ja Beatrice, keda isa on seni rahaliselt toetanud. Elizabeth II aga võttis oma keskmiselt pojalt riikliku elatisraha. Briti meedia andmeil elab iseäranis Beatrice skandaali üle, sest ta peab isa katastroofilist intervjuud enda süüks. BBC usutlust plaaniti pikalt ning Beatrice lõi selle korraldamisel kaasa, ehkki oli algul intervjuule vastu olnud. Ta kohtus koos isaga BBC võtterühma ja intervjueerijaga ning esitas küsimusi usutluse ülesehituse jm vastu. Nüüd nutab printsess Briti kõmulehe Mirror andmeil silmad peast, et isa allakäigule kaasa aitas. 

Beatrice abiellub järgmisel aastal Itaalia aadlisoost kinnisvaraärimehe Edoardo Mapelli Mozziga ning usutavasti mõjutab isa skandaal ka tütre pulmi - kui Andrew ja Sarah Fergusoni noorem tütar printsess Eugenie mullu naitus, peeti pulmad Windsori kuninglikus kabelis ning sellest kujunes Briti maksumaksjale kulukas seltskonnaüritus. Ilmselt peavad Beatrice ja tema peig pulmi hoopis vaikselt ja võimalik, et lausa välismaal.