Foto: Arno Saar
Inimesed
25. mai 2023, 09:02

Artikkel ilmus esmakordselt 26.11.2019

ÕL ARHIIV | TÜDRUK, KEDA KEEGI EI TAHTNUD: Tina Turneri tragöödiad ja vaprus

Tina Turner oli tüdrukuna sunnitud kõrvetavkuumal põllul puuvilla noppima ja hiljem teenijana töötama, kuid hetkekski ei lakanud ta unistamast paremast elust. Ike Turner paistis olevat mees, kes tulise lauluhäälega Anna Mae Bullocki üksindusest ja süngusest päästab. Kuid hind, mida lauljanna maksma pidi, oli kirjeldamatult kõrge.

Tina isa oli talunik, kes pidi renti maksma saagi kujul. Tüdruk kamandati leitsakus põllule puuvilla noppima. Kui ta oli kümnene, pages Tina ema abikaasa rusikate eest ning hülgas tütred. Kolm aastat hiljem abiellus isa uuesti. See oli uus hülgamine. Anna Mae elas vahepeal koos poolõe ja õega vanaema juures, pärast tolle surma jälle ema kodus. Kuid ta tundis, et on maailmas üksi. „Mul polnud kedagi, mu elul polnud vundamenti, nii et pidin ise oma tee leidma. Olen pidanud algusest peale ise laia ilma minema ja tugevaks saama, et oma missiooni avastada.“

Kui Anna Mae nägi 16aastaselt St Louis' klubis Imperial kohalikku R&B-ansamblit Ike Turner and the Kings of Rhythm, oli see midagi vapustavat. Ta kuulas neid otsekui transis.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99