Inimesed
27. november 2019, 06:50

Maiken: „Olen näosaates poole kohaga psühholoog.“

Aastaid Eesti ühe vaadatuma telesaate «Su nägu kõlab tuttavalt» tarbeks tuntud, kuid sel aastal ka tundmatuid nägusid laulma õpetanud Maiken ise enam lavale ei kipu.

Aastaid Eesti ühe vaadatuma telesaate «Su nägu kõlab tuttavalt» tarbeks tuntud, kuid sel aastal ka tundmatuid nägusid laulma õpetanud Maiken ise enam lavale ei kipu.

TV3 maja on sel päeval saginat täis – äsja lõppes ühe näosaate salvestus, teine algab varsti ja pimedavõitu stuudios on nii mõnigi väsinud saatetegija end meritähena tühjadele toolidele laotanud. Mõistagi on kohal ka Maiken ehk Kadri Koppel (42). Vanemad muusikahuvilised tunnevad teda suurepärase lauljana, nooremad peavad temast aga lugu kui erakordsest lauluõpetajast, kelle juhendamisel alles oma karjääri alustavad meelelahutajad tuntud tegijaid jäljendama õpivad.«Olen nende laulmist proovides salvestanud ja kuulame salvestisi üle. Mõnega analüüsime tulemust. Mõnega proovime midagi uut, mida veidi ümber teha või otsime viise, kuidas veelgi paremini häält tekitada,» sõnab ta salvestuspäeva tööülesandeid kirjeldades.Tõtt-öelda on 15aastase WAF laulukooli juhataja Maikeni eestvõttel üles kasvanud terve plejaad Eesti lauljaid ja lõppu ei paista tulevat. Kui kooli algusaastatel võis õpilasi kokku lugeda 80, siis tänavu on neid koguni üle kahesaja. Ja mis kõige huvitavam – paari aasta eest konkureerivate lauluõpetajate tekitatud skandaal tõi tema koolile bumerangina hoopis populaarsust ning õpilasi juurde. Kas koolijuht neile väärikatele daamidele tormi eest veeklaasis ka tänulik on – vaevalt küll, kuid elu suure õppetunni sai sellest kõigest ometi.

Aeg ei peatu, ei-eiTegelikult on kunagi väga ammu laulja Lauri Liivi pakutud esinejanime Maiken siiani kasutavat Kadrit vaadates huvitav mõelda, kui kiiresti kaob aeg. Alles see ju oli, kõigest paarkümmend aastat tagasi, kui nooruke afropatsidega lauljahakatis televisioonis ja raadios ilma tegi, edukalt võistlussaates «Kaks takti ette» esines ja linna vahel väikese punase mopeediga kihutas, toonane poiss-sõber Tanel Padar temast tagaistmel kinni hoidmas. Mopeedi võitis Maiken juhuslikult Õllesummeril korraldatud loteriiga ja varsti varastati see ära. Ostis siis uue, aga jälle varastati ära. Ju siis polnudki vaja.Nüüd vilunult autot rooliv naine on särav, vitaalne ja nooruslik – ega muidu arvukate toimetustega mäele jõuakski.

Edasi lugemiseks: