Taylor Swift Ameerika muusikaauhindade tseremoonial. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. november 2019, 10:51

TRIUMF: Taylor Swift püstitas Ameerika muusikaauhindade rekordi (1)

Taylor Swift kuulutati eilsel Ameerika muusikaauhindade jagamisel nii aasta kui ka kümnendi artistiks. 29aastane lauljatar pälvis sensatsiooniliselt edukal õhtul kokku kuus priisi ning nüüd on tal Ameerika muusikaauhindu 29 - viie võrra rohkem kui senisel rekordiomanikul Michael Jacksonil. 

Aastakümne artisti auhinna andis Taylorile üle legendaarne lauljanna Carole King. Swift rääkis Los Angelese Microsoft Theateris peetud emotsionaalses tänukõnes, et viimased 12 kuud on toonud küll säravaid hetki, kuid olnud ka elu ühed raskemad. Superstaar on avalikult arveid klaarinud eduka popmänedžeri Scooter Braun ja oma endise plaadifirmaga, kes müüs Braunile tema senise kuue albumi õigused. Dispuudi tõttu paistis ohus olevat ka Taylori ülesastumine Ameerika muusikaauhindade galal - ta väitis sotsiaalmeedias, et Braun ei luba tal oma vanu hitte esitada, ning kutsus 122 miljonit Instagrami fänni üles mänedžerile oma meelehärmi väljendama.

Braun omalt poolt teatas eelmisel nädalal, et Taylori üles ässitatud fännid on talle ja ta perele tapmisähvardusi teinud - mänedžeril on kolm alla 4aastast last.  Braun, kes esindab mänedžerina Justin Bieberit ja Selena Gomezit, kutsus Swifti üles probleemide rahumeelsele lahendamisele. 

Taylor oma pühapäevasel ülesastumisel dispuudile otsesõnu ei vihjanud, kuid nentis, et muusikatööstus on veider. Oma vanade hittide popurrii tohtis ta siiski ette kanda. 

17aastane Billie Eilish võitis parima uue artisti ja alternatiivrokkartisti auhinna. Seitsmes kategoorias nomineeritud räppar Post Malone sai albumi "Hollywood's Bleeding" eest parima räpi/hiphopi albumi auhinna. Parimaks pop/rokklauluks tunnistati Halsey hitt "Without Me". Parima kantriartisti ja kantrialbumi auhinna võitis Carrie Underwood. Popi/roki kategoorias tuli võitjaks K-popi poistebänd BTS.