"Hommikusöök staariga" Tallinna vanalinna kohvikus Tassikoogid - Henrik Kalmet; Anu Saagim
Inimesed
24. november 2019, 12:26

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Henrik Kalmet: tuntus annab võimaluse teha projekte suuremale publikule ja jõuda väärt asjadega laia ringini (11)

Kohtusin Tallinna vanalinna imearmsas kohvikus Tassikoogid lavastaja, näitleja, filminäitleja, saatejuht, filmirežissöör, püstijalakoomik ja alates suvest ka loovagentuuri Newton loovjuhi Henrik Kalmetiga. 

Henrik oli andekas noormees, kelle Elmo Nüganen kunagi oma teatrikoolikursuselt enda peanäitlejuhitavasse Linnateatrisse näitlejaks võttis. Mõned aastad tagasi tõstis aga noor Kalmet oma leivaisa vastu Linnateatris mässu ja läinud ta oligi.

Aga Henrik on endiselt tegus kümnel rindel - saanud rolle teatris, filmis, teles - ühesõnaga saanud proovida pea kõiki žanre. Septembri alguses jõudis kinolinale ka Eesti esimeseks start-up-komöödiaks tituleeritud mängufilm "Ükssarvik", kus Henrikul peaosa. Selle aasta kohustuslik kodumaine film  "Aasta täis draamat" on linateos, mille üheks ideegeneraatoriks samuti noor Kalmet. 

Hommikusöögil uurisingi, kui rahul on mees endaga 33. eluaastaks. Kui tippu võib vabanäitlejana jõuda, kui üldse? Mida on vaja teatris vastupidamiseks või on seda iga hinna eest vajagi? Mida annab loovjuhi koht loovagentuuris? Kuidas mees ei väsi proovimast pea kõike žanre teatri-, kino- ja meelelahutusvaldkonnas? Kust tulevad ideed ja paljud neist tegelikult ka teostuvad? Millise valu või lihtsusega need teostuvad?Kas näitleja peab olema lugupeetud inimene nii üldsuse, kui kolleegide seas või võib tuntuse saavutamiseks teha mida hing ihkab? Kas kuulsust on üldse vajagi?

Vaata videot!

"Hommikusöök staariga" Tallinna vanalinna kohvikus Tassikoogid 

Meie hommikusöögiks valitud Tassikoogid on Tartus ja Tallinnas tegutsev retrohõnguline koogikohvik

Nunnu kohvik pakub klientidele värskelt valmistatud lustlikke tassikooke, pulgakooke, makroone ja torte. 2012. aastal loodud ettevõtte asutajaks on Aljona Gorbatškova. Koogikohvikus küpsetatakse kõik tooted kohapeal, kasutades säilitusaineteta koostisaineid, et pakkuda klientidele iga päev värskelt valminud isuäratavaid küpsetisi. Peale selle valmistatakse ka imemaitsvaid kondiitritooteid pulmadeks, sünnipäevadeks, erilisteks üritusteks või niisama nautimiseks. Retrostiilis koogikohvik sobib ka mitmesuguste ürituste korraldamiseks - laste ja täiskasvanute sünnipäevad, lõbus õhtu sõpradega, tüdrukute õhtu, kingiõhtu pruudile, katsikud või mis tahes muu eriline üritus. 

"Hommikusöök staariga" Tallinna vanalinna kohvikus Tassikoogid  Foto: Stanislav Moshkov

Õnn tõepoolest peitub tassikoogis!

"Kõik meie tassikoogid on käsitsi, hoole ja armastusega valmistatud ning tulemuseks on hõrgutised, mis paitavad maitsemeeli ja pakuvad silmailu," kinnitab koha omanik Aljona. "Kuna ahjud töötavad meil iga päev, siis on ka meie valik igapäevaselt värske. Mis teeb meie tassikoogid aga eriti maitsvaks? Eks ikka laitmatuseni lihvitud retseptid. Ja meie tassikookidel on tõeliselt mõnus ja mahlane põhi, üllatuslik sisu ning rikkaliku kreemiga kate. Proovige ise!"

Intervjuud Henrik Kalmetiga loe uuel nädalal Õhtulehest.