Foto: Martin Ahven
Inimesed
22. november 2019, 17:47

DA TWEEKAZ LUBAB PÖÖRAST SÕUD: eelmine kord Eestis esinedes jõudsime hotelli tagasi alles järgmisel päeval (1)

"Kõik teavad, et võtame Jägermeistrit enne, pärast ja ka keset esinemist," jutustavad lõbusad noorhärrad Norra hardstyle'i duost Da Tweekaz. 

Tempokat reivimuusikat mängiv duo astub ööl vastu laupäeva üles Hard Nationi üheksandal sünnipäeval. 32aastased Da Tweekaze liikmed Kenth Kvien ja Marcus Nordli elavad erinevates riikides. Nii saabus Marcus Tallinnasse Hollandi pealinnast ja Kenth Belgiast. Kuigi pruudid on neil olemas, siis lapsi nad Marcuse sõnul veel niipea saada ei plaani. "Sellise elu juures oleks see liiga raske," nendib ta. 

Tõsi on. Da Tweekazt nimetatakse laias internetis kõige pöörasemaks hardstyle'i duoks. Miks? "Julgeme teha asju teistest produtsentidest ja DJ'dest teistmoodi. Me mõtleme kastist välja. Miksime Disney lugusid, näiteks tegime loo ka Jägermeistrist. Meile meeldib laval asju täis puhuda ja rahvasse loopida. Näiteks on meie täisväärtuslik tiimi liige kummipart," kirjeldab Kenth. Seda, mis täna Helitehases rahvasse lendab, nad aga veel ei tea.

Tänavu oli duol au esineda esimest korda ühe maailma vingeima muusikafestivali – Tomorrowlandi – pealaval. "Mul olid liblikad kõhus nii enne show'd kui show ajal. Liblikad lõpetasid lendamise alles siis, kui olime juba 15 minutit mänginud. Eelneval õhtul võtsin vist isegi unerohtu, sest olin nii ootusärevuses," meenutab Kenth. Lava ees hüppas ja möllas vähemalt 20 000 inimest. "Me anname aastas üle saja esinemise, seega oleme harjunud inimeste ees olema. Ja ega siis enam loegi, kas publikus on 1000 või 20 000 inimest," nendib Marcus.

Da Tweekaz Tomorrowlandi pealaval. Foto: Pressimaterjalid

Noorhärrad on rohkem kui rõõmsad, et nende mängitav tümakas rahvale peale läheb. "Nii hea on näha lava ees hüppavate inimeste näol naeratust ja et nad teavad laulusõnu peast," ütleb duo. 

Nali ja naps käib asja juurde

Kenth ja Marcus on teinud lood nii viinast kui Jägermeistrist. Viimane on ka nende lemmikjook. "See on ohtlik naps!" tunnistab Kenth. Kas pitse kummutatakse enne igat esinemist? "Oleneb! Kuna elan Hollandis, siis seal esinedes on vaja pärast koju sõita. Aga teistes riikides...Ütleme nii, et kõik teavad, et võtame Jägermeistrit enne, pärast ja ka keset esinemist," naerab Marcus. 

Milliseid vedelaid ja tahkeid asju on nad aga tänaseks show'ks korraldajatelt lava taha tellinud? "Meie raider on päris lihtne. Meil pole seal kirjas, et soovime ainult kollaseid M&M komme, Playstationit või Nike'i botaseid. Meil on kirjas viin, šampus, Jägermeister, õlu, karastusjoogid ja snäkid."

Foto: Martin Ahven

Enne show'd lubas kontserdikorraldaja viia ka noormehed restorani Eesti toitu mekkima. "Mina tahaks maksa proovida," teatab Kenth. Marcus teeb seepeale haput nägu. 

Duo on Tallinnas juba kaks korda esinenud. "Mäletan, et viimasel korral tulin Tallinnas esinedes hotelli tagasi pühapäeval kell 13," meenutab Marcus. Tema kolleeg naerab laginal ja lisab: "Kui põhipidu lõppes, läksime teise ööklubisse järelpeole. Kell 10 hommikul sain ma aru, et mina enam ei suuda. Aga tema tahtis veel edasi minna," näitab ta Marcuse suunas.

"Jah, mina läksin veel kolmandasse kohta! Nii jõudsingi kell 13 hotelli ja kell 14 oli juba check-out. Ehk siis magada ei saanudki ja läksin otse lennujaama," muheleb Marcus. "Eestis tagasi olemine teeb meid väga elevaks. Tean, et siinne publik on väga entusiastlik ning armastab pidutseda ja tantsida!"

Juba laupäeval lendavad noorhärrad tagasi Hollandisse, kust sõidetakse autoga Saksamaale esinema. Kiire elu!

Foto: Pressimaterjalid