Marie KondoFoto: AP/Scanpix
Inimesed
24. november 2019, 14:00

Fännid kurjad: koristusguru müüb oma e-poes kallist ja mõttetut träni! (4)

Jaapani koristusguru Marie Kondo on tänu oma raamatule "Jaapani korrastuskunst. Korrastamise elumuutev vägi" ja Netflixi sarjale miljoneid inimesi mõttetut kola ära viskama innustanud, kuid tema vast avatud veebipood paistab kuulsale KonMari meetodile risti vastu töötavat.

Kondo põhimõte on rookida kodust välja kõik, mis omanikus rõõmu ei sütita. Nii peaksid meile alles jääma ainult kõige hingelähedasemad esemed. Marie Kondo on öelnud, et veebipoes tulevad müüki tema lemmikasjad, mis talle rõõmu tekitavad.

Kuid sotsiaalmeedias nurisevad paljud, et Kondo müüb oma e-poes üüratult kallis träni, mille seas on täielikke mõttetusi. Näiteks saavad huvilised osta 75 dollari eest helihargi ja roosa kvartskristalli, mille vastu seda koputada – tekkiv heli ja vibratsioonid peaksid puhastavalt ja rahustavalt mõjuma.

Müügil on ka vasest köögiriistahoidik hinnaga 275 dollarit ja must serveerimiskauss hinnaga 220 dollarit. Leivapuru pühkimiseks mõeldud tillukese harjakese saab kätte 24 dollariga, arvutiharjake on krõbedama hinnaga – 35 dollarit. 

"Marie Kondo ärgitab meid kolast lahti saama, aga ise tahab meile kola juurde müüa," on paljude kommentaatorite etteheide.