DJ Sten Roosvald
Õhtulehe horoskoobid
22. november 2019, 11:20

„PUUDUTA MIND“ | DJ Sten Roosvald ekstaatilisest tantsust: homme pole pohmakat, sest täna olen kaine!

DJ Sten Roosvald korraldab ekstaatilisi tantsuõhtuid, kus alkoholi ei tarbita.  

Sten, mille poolest DJ töö sellistel pidudel erineb tavalistest klubiöödest?

Kui meelemürkidest on inimene nagunii kuskil omadega ekstaasis, siis muusika teinekord ei mängi väga suurt rolli. Kõlaritest tuleb, mis iganes sealt tuleb. Kaine publiku ees on vastutus palju suurem. Kainelt ja vabalt muusikasse ja iseendasse rändama minna on osadele veel väljakutse omaette ning muusika peab seda suutma toetada.

Mis on ekstaatiliste tantsuõhtute korraldamise juures kõige nauditavam?

Ideaalis naudin igat momenti. Mitte et see alati õnnestub, aga siiski. Inimeste erinevaid eneseväljendusviise koostöös muusikaga, kuidas keegi liigub. Kuidas keegi tantsib. Mis tundeid erinevad heliteosed inimestes tekitavad. Märkan tantsijate näoilmeid, kes on tulnud õhtut, muusikat, iseennast ning teisi nautima. Ekstaatilise tantsu eesmärk on pühitseda ning tähistada Elu.

Mis on selles ürituses nii erilist, et mitmendat korda juba DJ-na üles astuda?

Mulle on see idee algusest peale meeldinud. See on teistmoodi üritus. Kui õigesti teha, on see korralik rännak. Kõik on kained. Kestvus veidi üle kolme tunni, mis tähendab, et ei ole väga aega niisama jaurata. Konkreetne. Samas orgaaniline.

Mida öelda julgustuseks sellele, kes pelgab tulla?

Sul ei ole mitte midagi kaotada. Tule kohale, rohkem ei pea sa mitte midagi tegema. Alguses võid eemalt piiluda, et mis need kummalised, aga samas nagu sõbralikud haldjad ja hipid nüüd siis teevad ja siis vaatad seal ringi ja saad aru, et keegi ei annagi hinnanguid ja nagu lihtsalt on seal ja naudivad, eks. Siis paned tähele, et päris paljud lasevad üldse silmad kinni ringi, et okei, võiks ja tahaks ka nii. Vaatad seal veel veidi, Horre pakub sulle pitsi toorkakaod vahepeal või tooršokolaadi.

Mingi hetk paned tähele, et omal ka jalg tatsub ja nii ta läheb. Mingi hetk avastad, et järgmine kord peaks teksapükste asemel olema Aladdini püks või retuusid hoopis ja õhem särk või üldse ilma, kuna see ebamugav (triik)särk on läbimärg, aga nagu päriselt hea on ja davai, homme ei ole pohmakat ka, sest ma olen kaine! Ülikõva!

Kuidas suhtud tervislikesse eluviisidesse?

Üldiselt suhtun hästi. Oma templit ja juhtimiskeskust edendan järk-järgult järjest hoolikamalt ja sügavama austusega. Täna on kindlamateks nii-öelda kaaslasteks taimetoit, meditatsioon, venitusharjutused, erinevad treeningud, katkendlik paastumine, Wim Hofi hingamismeetod, jääkülmad dušid. Vahepeal läheb käest ära ka, tervislike eluviiside etaloniks ei kandideeriks. Mul on omad pahed.

Mis aitaks tervislikumat elustiili alustada?

Esimene samm on küsida endalt, miks ma midagi teen. Ma ei hakka pikalt jaurama, aga vähem on rohkem ehk tuleb omale piisavalt lihtsaks kõik asjad teha. Eesmärk paika. Soovid mediteerida? Ükspäev alustad. Mediteerid minuti. Iga päev. Nädala pärast mediteerid kaks minutit. Ja nii edasi. Kui sul on tõsi taga, siis mis iganes asjast kujuneb mingil hetkel välja juba harjumus. Pidevalt jälgida, et kas ja kuidas sulle kõige paremini sobib. Näe detaile ja suurt pilti, eesmärki paralleelselt silme ees ja südame sees. Vahel läheb käest ära, sööd voodis (vegan)kohukest kell pool kaks öösel, näiteks. See on väga okei.

Saue mõisas toimub 22. novembril alkoholita pidu “Ekstaatiline tants”, kus progressiivset house muusikat mängib Sten Roosvald.