Foto: @johannesradebe/Instagram
Inimesed
21. november 2019, 14:40

Briti tantsusaate esimene meespaar vallandas kaebuste laviini (6)

Briti staaride tantsusaates "Strictly Come Dancing" esinenud esimene samasooline paar kutsus esile protestilaine: BBC on saanud ligi 200 kaebust, milles telekanalile heidetakse ette solvavat käitumist.

Profitantsijad Johannes Radebe ja Graziano di Prima tantsisid 3. novembri saates üheskoos lauljanna Emeli Sandé laulu saatel. See oli tulemuste väljakuulutamise saates proffide erinumber. Redebe on gei ja di Prima  kindlas heterosuhtes.

"Tundsin esmakordselt elus, et mind võeti omaks sellisena, nagu ma olen," rääkis tantsusaatega mullu liitunud ja sel hooajal juba välja langenud Johannes (32) seltskonnaajakirjale Hello!. Ta lisas, et luba koos teise mehega avalikkuse ees tantsida kõneleb brittidest mõndagi. "Armastus ei tunne piire," kommenteeris Radebe veel oma Instagrami postituses.

 
 
 
View this post on Instagram

Love knows no boundaries. 👬🌈@grazianodiprima ❤️

A post shared by Johannes Radebe (@johannesradebe) on

Sotsiaalmeedias kogus meeste etteaste küll ohtralt kiitvaid kommentaare, kuid ka kriitikat, kirjutab The Guardian. BBC Newsi teatel võtsid mitmed vaatajad telekanaliga ühendust, kuulutamaks, et ei kavatse tantsusaadet enam vaadata, kui samasoolised paarid seal tavaliseks saavad. BBC on saanud juba 189 kaebust, milles öeldakse, et kahe mehe tants oli solvav vaatepilt. Telekanal aga teatas vastuseks, et "Strictly Come Dancing" on inklusiivne saade, mis võimaldas uhkusega Johannese ja Graziano ühist profitantsu. "Nad on ennekõike tantsijad ning nende sugu ei avaldanud etteastele vähimatki mõju."

Samasoolist võistluspaari pole Briti tantsusaates 17 hooaja jooksul veel olnud. Küll aga asub Briti kanali ITV jäätantsusõu "Dancing On Ice" uuel hooajal võistlustulle kõigi aegade esimene meespaar: ansambli Steps laulja Ian "H" Watkins ja profiuisutaja Matt Evers. 

Novembri alguses tekitasid esimesed samasoolised paarid furoori ka Soome MTV3 tantsusaates "Tanssii tähtien kanssa". Geina tuntud soomerootsi näitleja Christoffer Strandberg ja profitantsija Matti Puro lõid laineid pasodoobliga,  tippfotograaf Meeri Koutaniemi (kes on abielus ansambli Hanoi Rocks legendi Sami Yaffaga) aga esitas koos proff Katri Mäkineniga sensuaalse fokstroti. 

Tantsusaateformaadi esimene samasooline paar astus üles 2010. aasta novembris Iisraelis.