Taylor SwiftFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
21. november 2019, 10:51

Grammy nominatsioonid: Tayloril on põhjust nutta, Billie’l tralli lüüa

Värsked Grammy nominatsioonid panid mõnegi kulmu kerkima: Taylor Swiftile ennustati parima albumi auhinda, kuid selgub, et teda ei peetud isegi nominatsiooni vääriliseks. Vastu pükse sai ka vanameister Bruce Springsteen, kuid Billie Eilishi võidukäik paistab vääramatu.

BBC News märgib, et kümne Grammy, sealhulgas kahe parima albumi auhinna laureaat Taylor Swift kogus küll tänavu neli Grammy nominatsiooni, kuid praagiti välja parima albumi kategooriast. Ometi oli talle selles alajaotuses lausa võitu ennustatud. Lohutada võib ta end aasta laulu Grammy nominatsiooniga pala "Lover" eest. See on nominentide seas ainus pala, millel on üksainus autor, ja see autor on Taylor Alison Swift.

 
 
 
View this post on Instagram

“BILLIE EILISH KIDS” LINE COMING TOMORROW 12PM PT 🦖🦖@BLOHSH

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

17aastane Billie Eilish on nüüd Grammyde ajaloo noorim laulja, kes on pälvinud nominatsiooni kõigis neljas tähtsamas kategoorias. Billie saab küll detsembris 18, ent kui tema "When We All Fall Asleep, Where Do We Go" peaks parima albumi Grammy võitma, tõuseb Billie ikkagi selle kategooria kõigi aegade noorimaks laureaadiks, kujutades troonilt senise rekordiomaniku Taylori, kes oma teise plaadi "Fearless" eest parima albumi Grammyt pälvides oli 20aastane.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Ariana Grande, kes polnud varem saanud ühtki põhi-Grammy nominatsiooni, kandideerib nüüd aasta albumi ja aasta salvestise kategoorias. See on kõrge tunnustus. Esmakordselt pääses aasta albumi auhinna nominentide sekka ka Lana Del Rey.

BTSi fännid on nördinud, et K-popi lipulaev jäi ainsagi nominatsioonita. Samal põhjusel peab nukrutsema ka Sam Smith. Pika ninaga jäi ka 20 Grammy laureaat Bruce Springsteen, ehkki kriitikud ja publik on tema albumit "Western Stars" ülistanud. The Bossile ei pudenenud nominatsiooni isegi americana alajaotuses, kuhu tema plaati loogiliselt paigutub. Ka "Springsteen on Broadway" põlati parima muusikafilmi Grammy nominentide vaagimisel ära.