Yorki hertsog prints AndrewFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
21. november 2019, 10:13

Prints Andrew’ kõik 200 heategevusorganisatsiooni peavad uue patrooni otsima (2)

Skandaalidest määritud prints Andrew teatas eile, et taandub ajutiselt kuninglike kohustuste täitmisest. Daily Maili hinnangul tähendab see aga sisuliselt varajast pensionile jäämist. Kõik printsiga seotud 200 heategevusorganisatsiooni peavad nüüd uue patrooni leidma.

Kuigi prints ütles eilses avalduses, et Elizabeth II andis talle loa ametikohustustest taanduda, on Daily Mail veendunud, et tegelikult on see kuninganna karistus oma keskmise poja ebadiskreetse käitumise ja seda kinni mätsida üritanud intervjuu eest. Briti kõmulehe andmeil pidas Elizabeth II pikalt nõu troonipärija Charlesiga, kes viibib parasjagu Uus-Meremaa ringsõidul, ning kutsus seejärel Andrew' Buckinghami lossi ja käskis tal taandumisest teatada.

Põhjuseks on laupäevane BBC teleintervjuu, millega prints püüdis kummutada kuuldusi seksuaalvahekordadest 17aastase neiuga, kes enda väitel oli USA ärimehe - ja printsi sõbra - Jeffrey Epsteini seksiori. Teleusutlus aga ei kustutanud kahtlusi ja valas õli tulle juurdegi: prints ei paistnud kahetsevat suhtlust pedofiilist miljardäriga ning ütles, et see sõprus oli talle väga kasulik olnud.

Yorki hertsog teatas avalikust elust taandumisest pärast seda, kui tema heategevusfondi Pitch@Palace 35 sponsorist kümme oli oma toetuse ja rahastuse tagasi võtnud. Ka mitu Briti ülikooli teatas end kaaluvat prints Andrew'ga koostöö katkestamist.

200 heategevusorganisatsiooni, mille patroonina prints tegutses, peavad nüüd uue patrooni otsima.