DJ AviciiFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
19. november 2019, 16:45

PALJASTUS: Avicii tähelend sai alguse jultunud pettusest (6)

Mullu 28aastaselt vabasurma läinud DJ Avicii karjäärist on ilmsiks tulnud ootamatu seik. Tema tähelend sai alguse pettusest.

Tim Berlingi ehk Avicii muusikukarjäär sai tõelise hoo sisse 2011. aastal, mil ilmus pala "Levels". See tõusis elektroonilise tantsumuusika edetabelite tippu ning vallutas  kogu maailma klubid, vahendab Iltalehti.

Kuid rootslase mänedžer Ash Pournouri tunnistas hiljutises STV saates "The Swedish Pop Wonder", et "Levels" sai maailmakuulsaks tänu pettusele. Nimelt oli Ash pala kuuldes selle vastupandamatus hitipotentsiaalis veendunud. Ent kõrilõikajalikus muusikamaailmas olevat olnud head plaadistuslepingut väga keeruline saada: Pournouri võrdleb 2011. aasta seisu lausa sõjatandriga, kus vigu ja nõrkust endale lubada ei saa.

Selleks, et "Levelsist" saaks hitt, valetas mänedžer Rootsi Universali plaadifirma juhatajale Per Sundinile, et Aviciile on pakutud pala eest teises firmas viit miljonit Rootsi krooni ehk umbes 500 000 eurot. Tegelikult polnud neil ühtki pakkumist. 

Sundin oli sunnitud Universali teiste harude bossidelt raha nuruma, et Aviciid üle maksta. Hiljem sai ta teada, et mänedžer oli valetanud. Sundin rääkis saates, et Pournouri oli talle öelnud: "Niimoodi tehaksegi äri". "Ei, minu meelest mitte," kommenteeris Rootsi Universali juht. 

Lõpuks aga võitsid kõik - nii Avicii kui ka Universal. "Panin oma karjääri kaalule, aga avaldasime selle loo ja teenisime raha kuue nädalaga tagasi," paljastas Sundin.