Andres KõpperFoto: Martin Ahven
Inimesed
19. november 2019, 09:54

Andres Kõpper teismeeas valminud kaklusfilmidest: kakluskoreograafia oli usutavam kui mõnes tänapäeva odavas seriaalis

"Väiksena tegin koos sõbraga palju videosid ja kaklusfilme," rääkis Andres Kõpper ehk NOËP värskes taskuhäälingus Hirmocast ning avaldas, et videod on leitavad ka Youtube´i kanalis. 

"Sõber õppis põhikooli ajal lavakaklust ja sealt saime päris palju baasteadmisi. Meie kakluskoreograafia, kui olime 15 aastased, oli usutavam kui tänapäeva mõnes odavas seriaalis," tunnistas Kõpper. "Kaklus või illusiooni loomine tulid meil päris hästi välja. Olime ise operaatorid, režissöörid, näitlejad, monteerijad." Mõni video on Kõpperi sõnul leitav ka Youtube´ist. Pärast gümnaasiumi lõppu läks Kõpper õppima televisiooni ja meediat Balti Filmi- ja Meediakooli. "Seal sain aru, et see, mida eelnevalt teinud olime, on puhas jama."

Kooliteed Kõpper BFMis ei jätkanud, kuna läks pärast seda Barcelonasse, videodisaini õppima. Ka see jäi mehel lõpetamata, kuna samal perioodil tuli filmi "Vasaku jala reede"pakkumine: "Oli üks tüüp, kes helistas Šveitsist ja ütles, et oli meie kaklusvideoid näinud."

Kõpper avaldas taskuhäälingus, et filmitegemine oli tol ajal kindlasti südamelähedane ja muusika tegemine oli siis kui kõrvalliin. 

Täispikka taskuhäälingut kuula SIIT