Marti Kuusik ja Martin Helme.Foto: Stanislav Moškov
Eesti uudised
19. november 2019, 05:08

Riik ei pea Marti Kuusiku kohtuasjas Martin Helme tunnistajaks kutsumist vajalikuks (43)

Riik ei pea põhjendatuks endise väliskaubandus- ja IT-ministri Marti Kuusiku ligi 32 000eurost nõuet ja sedagi, et kohtus soovitakse tunnistajapinki kutsuda rahandusminister Martin Helme. 

Tallinna halduskohus on palunud Marti Kuusikul kärpida soovitud tunnistajate nimekirja. Kuusiku advokaat teatas, et vajadusel loobutakse tunnistajatena peaminister Jüri Ratasest ja siseminister Mart Helmest, on kirjutanud Delfi. Poolteist päeva ministriametis olnud Kuusik esitas halduskohtule kaebuse, milles taotleb Jüri Ratase 30. aprilli kirja õigusvastasuse tuvastamist. Kuusik palub tuvastada, et ta vabastati ametist peaministri ettepanekul. Ta palub riigilt välja mõista kahjuhüvitis kuue kuu ametipalga ulatuses, s.o 31 458,36 eurot.

Valitsust esindab kohtuasjas vandeadvokaat Martin Triipan. „Me ei pea vajalikuks taotletud tunnistajate ülekuulamist. Täpsemad põhjendused esitame kohtule,“ ütles Triipan Õhtulehele. „Valitsus esitab kõigepealt oma vastuse ja seejärel teeb kohus järgnevad toimingud asja edasise menetluse osas,“ lisas Triipan, kes on varem öelnud: „Vastustaja on seisukohal, et Kuusiku nõuetel puudub õiguslik alus.“