Oksana sai saates osaledes lõplikult selgeks, et soovib edaspidigi jääda inimesi aitama.
Inimesed
18. november 2019, 00:01

ÕL VIDEO | Selgeltnägijate tuleproovi finalist Oksana: mulle ei meeldi tulevikku vaadata, ehkki suudan seda (1)

Möödunud neljapäeval selgusid sensitiivid, kes jätkavad võitlust tänavuse parima selgeltnägija tiitlile. Õhtuleht uuris finaalsaate salvestusel enne viimast otsustavat ülesannet, mis tunded finaliste lõpuponnistuse eel valdavad ning mida nad tuleproovist õppinud on. Esimesena saime jutule salapärase ja kauni nõia Oksanaga.

Selgeltnägijasaate esimestes osades ei avaldanud Oksana eriti muljet – mõne ülesandega pani ta enam-vähem täkkesse, mõne aga jättis sootuks pooleli. Ent nädal-nädalalt on ta tajujana arenenud ning nüüd on Oksana finaalis. Milline iganes on kaunitari koht nõidade pjedestaalil, ta lubab, et jätkab inimeste aitamist.  

Esimesel finaalkatsel olite kõik kolmekesi – sina, Geit ja Anzori – väga tasavägised. Nii et lõpus võib taanduda kõik sellele, kes televaatajale rohkem meeldib. Sina oled venelanna, kas sa ei tunne, et see vähendab sinu šansse?

Ma usun, et kõik inimesed on ühesugused. Mina olen venelane, Anzori on grusiin, Geit on eestlane, aga inimestena oleme kõik ikkagi ühesugused ja usun, et rahvus hääletamistulemust ei mõjuta. 

Mida saatevõit sinu jaoks tähendaks?

Oi, see tähendaks väga palju! Tegelikult on see saade ka ilma võiduta mulle väga palju andnud – olen saanud juurde tohutult enesekindlust. See on väga tähtis! Ja olen erinevaid ülesandeid lahendades saanud vajalikke kogemusi. Just tänu saatele olen aru saanud, et tahan selles valdkonnas edasi tegutseda, ennast edasi arendada ja inimesi aidata. 

Mis on see sinu ampluaa või spetsialiteet, milles sa eriti tugev oled?   

Minu ampluaa on üpris lai. Ma ise pean end rohkem tajujaks kui nõiaks või maagiks, mu tugevaim külg on vast see, et suudan suhelda teispoolsusega.

Tervisega ma eriti tegelda ei taha, seda oli vist ka saatest aru saada. Ja mulle ei meeldi ka tulevikku vaadata, ehkki kahtlemata suudan seda. 

Milline ülesanne võib sulle finaalis saatuslikuks saada? 

Ei oskagi öelda, tunnen end üpris enesekindlalt ja proovin lahendada iga ülesannet väärikalt ja hästi. Ma isegi ei tea, mis see võiks olla, mida ma ei oska või mida pelgan. Igal juhul püüan anda endast sada protsenti. 

Õhtuleht soovib Oksanale finaalis head õnne ja edu!

Saab informatsiooni surnutelt

Oksana on tänavuse nõiaseltskonna kõige müstilisem ja salapärasem tegelane. Tema peaaegu mustade silmade puuriv pilk ja monalisalik poolnaeratus tekitavad mulje, et ta näeb kõige sügavamate alateadvuskihtide taha. Oksana puhul on eriline seegi, et inimeste probleemide vaatamisel ja lahendamisel ei kasuta ta abivahendeid nagu teised selgeltnägijad: ta tuleb kohale, keskendub mõneks minutiks, ütleb, mida näeb, ja lahkub. Ei ühtegi üleliigset sõna!

Oksana rääkis Õhtulehele, et tema suguvõsa naisliinis on ka varem selgeltnägijaid olnud. „Minu vanaemal olid samuti võimed, ta nägi väga palju. Ning üks kauge sugulane Venemaalt oli väga suure väega nõid.“ Oksana lisas, et vanaema ei tahtnud oma tarkusi temaga jagada ega teda õpetada. Ilmselt tahtis vanaema lapselast nõiasaatusest säästa. Ent saatus otsustas teisiti. Oksana rääkis, et hakkas umbes seitse aastat tagasi ilmutuslikke unenägusid nägema. „Need unenäod läksid täide,“ mainis ta. „Nägin unes surnuid, kes rääkisid mulle, mis juhtuda võib. Algul olid need enamasti sugulased. Kui vanaema suri, siis tema võttis minuga üsna tihti unes ühendust.“ Selgeltnägija tunnistas, et esialgu oli see hirmus, sest ta mõistis, et need on tähenduslikud unenäod, aga nüüdseks on ta nendega harjunud ning suudab end ka ärkvelolekus viia seisundisse, kus saab ühendust teispoolsusega.

Surnud ei näe Oksana sõnul mitte ainult minevikku, vaid ka tulevikku, ent tulevikust eelistab ta mitte rääkida.

Mida arvavad Oksanast tuleproovi finaali nõidadekogu liikmed?

Vaštara: Oksana on tugev selgeltnägija 

Mitmel hooajal tuleproovi saates kätt proovinud nõid Vaštara ütleb, et Oksana on oma selgeltnägemisvõimega kõvasti tööd teinud ja selle hästi välja arendanud. „Küsisin ta käest, kas ta ka mingeid abivahendeid kasutab – ruune, kaarte, pendlit, maagiat või miskit muud –, sest enamik nõidu ju teeb seda. Aga tema ütles, et mitte. See tähendab, et ta ei vajagi lisavahendeid, ta lihtsalt näeb.

Mis puudutab Oksana tulevikku, siis Vaštara leiab, et Oksanal on kõik eeldused selgeltnägija ja nõiana jätkamiseks olemas, iseküsimus on, kas ta emotsionaalselt sellega kaasnevale stressile vastu peab. Sest nagu kogemustega nõid võib kinnitada: inimeste abistamine on väga kurnav ning nõuab rohkelt energiat. 

Hannes Vanaküla: mina näen, et Oksana on pigem maag kui tajuja 

Staažika nõia Hannes Vanaküla sõnul on Oksana äärmiselt tugeva energeetikaga sensitiiv. „See, kuidas ta oma oleku ja pilguga inimestele mõjub, näitab, et tegemist on rohkem maagi kui tajuja tüüpi sensitiiviga,“ sõnab ta.  

See, et Oksana ise presenteerib end pigem tajuja või tunnetajana, on Hannese sõnul mingi moevärk. „Ühiskonna surve,“ täpsustab ta. „Ühiskonnas hinnatakse rohkem tajujaid, sest nemad ei tundu nii ohtlikud kui maagid, ja millegipärast on kokku lepitud, et tajuja on tegija, ehkki inimestel on tegelikult vaja pigem maage. Sest ainult maagid suudavad midagi muuta. Tajuda võib igaüks, kui ennast hästi kuulab. Aga vaja on neid, kes suudavad olukorda muuta, uuendusi luua.“

Ehkki Oksana on habras naine, ütleb Hannes, et tegelikult on ta tugevam, kui väliselt paistab. „Oksana on tugev, teda võib kolkida, tirida ja lükata, aga ta peab vastu.“ 

Valge nõid Mari-Liis Pae: tema energia on hea, see pigem annab kui võtab 

„Oksana on... Ilus ja armas hing. Temas on midagi sarnast Anzoriga – nagu kaugete mägede puhas karge kristalne hingus. Oksana on isemoodi vahetu, ta võib kohati panna kahtlema ja äratada kõhklusi.  

Osalesin ka ise kahe aasta eest selgeltnägijasaate lõpututel võtetel ja tean, et kokku monteeritakse saade, mis publikut haarab ja on selge, et kaadri taha jääb tundide kaupa ootust, närveerimist ja kahtlusi iga konkreetse ülesande ees.

Hoidsin eelmisel nädalavahetusel selgeltnägijate tuuril enne lavaleminekut Oksana käsi, need olid jahedad ning oli tunda kerget lavanärvi. Kuid teisalt just see jahedus aitab mõtte selge hoida ja väike hirm hoiab tundlikkuse sagedust. Mulle meeldib Oksana selline vahetu, veidi jahe tajumisdimensioon. Vahel on võimalik minna infovälja sisse rohkem, teinekord vähem. Ja minu imetlus nendele, kes usaldavad neile antud infot ning tõlgendavad ja suunavad seda inimlikul tasandil omakasupüüdmatult ja vahetult.

Ja mis peamine: Oksana energia on hea; see ei sega, pigem annab kui võtab. Vahetus läheduses tema (ja niisamuti Anzori) energeetika sobib mulle. Paraku ei ole see nii päris kõigi selgeltnägijate puhul.“