"Hommikusöök staariga" Solarise kokteilibaaris Blender - Renee Meriste; Anu Saagim, Renee Meriste.
Inimesed
17. november 2019, 00:53

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Renee Meriste: Eesti inimesed peaks rohkem tegutsema ja seadma endale suuremaid eesmärke (10)

Möödunud aastal, samal ajal jõudis raamatupoodide lettidele kunagise Vanilla Ninja produtsendi Renee Meriste esimene raamat „Mina teen sind kuulsaks!“. Täpselt aasta hiljem, ehk tänavu novembris, nägi ilmavalgust tema uus üllitis „Aitame sind ministriks“. "Minu uus raamat peaks olema iga poliitikahuvilise öökapil," ütles täna Los Angeleses resideeriv mees raamatuesitlusel.

Vahetult enne raamatuesitluse algust tegime Reneega hilise hommikusöögi Tallinna Solarise keskuse Apollo raamatupoe kõrval asuvas mahlabaaris Blender.

Renee on oma raamatut tutvustanud nõnda: "Raamatus räägin lähemalt, milliste võtetega tuleb poliitikasse siseneda ning kuidas seda teekonda võimalikult osavalt planeerida. See on suurepärane käsiraamat algajale poliitikule ning ka juba kogenud poliitikutele. Lisaks on raamatus kirjas ka põhjused, miks just üks või teine kampaania on hästi õnnestunud või vastupidi ebaõnnestunud." Raamat on tõepoolest kirjutatud ladusalt ja muhedalt, et muuta ka keerulisemad protsessid hõlpsasti mõistetavaks kõigile lugejatele.

Vaata videot!

Kas sa pisut hiljaks ei jäänud selle raamatuga, meil olid Riigikogu valmised just ära?

Just vastupidi, ma annangi inimestele kolm aastat aega, et järgmisteks valmistuda. 

Milleks ja kellele seda raamatut tegelikult vaja on?

Minu eesmärk oli tegelikult sama, mis oli eelmise raamatuga. Ma tahtsin, et see inspireeriks ennekõike inimesi rohkem tegutsema, seadma suuremaid eesmärke ja midagi ära tegema. Muusikaraamatu "Mina teen sind kuulsaks!" suurem eesmärk oli, et see innustaks noori inimesi rohkem välismaal tiibu sirutama. See unistus osadel noortel ka täitus ja ma olen selle üle väga õnnelik. Ühe aasta jooksul on üle kahekümne noore käinud Los Angeleses erinevatel kursustel, loonud sidemeid stuudiotes, mõned õpivad seal siiani. 

Kas sa tahad öelda, et kõike just tänu sinu eelmisele üllitisele "Mina teen sind kuulsaks!"?

Ma ei saa öelda, et just nii palju, võib-olla isegi rohkem. Igatahes on üle kahekümne inimese minuga ühendust võtnud ja see on super tulemus. Sellepärast kirjutangi.

Ja selle värske raamatu "Aitame sind ministriks" mõte on, et osutuda Riigikogusse valituks, tuleks meie ühiskonnas põhimõtteliselt teha sama asja. Meie ajalugu on selline, kus me ei arva, et me peaks midagi ühiskonnale tagasi andma. Kui elad Ameerikas, siis seal põhinebki kõik ainult sellel, et me annaks kogu aeg midagi tagasi. See raamat on kõigile, kes saaks midagigi ühiskonnas ära teha ja oma riigile tagasi anda.

Minister või parlament on võib-olla selline veidi kõrgem aste Eesti mõistes. Aga vahet pole, kui tahad midagi kas või Mustamäel ära teha, siis sellest raamatust leiab just need õiged mõtted ja ideed. Mulle meeldib, et alati oleks mingi eesmärk. Üks eesmärk oleks näiteks, et järgmises Riigikogus oleks vähemalt 20 uut inimest, kelle põhimõtted põhinevad eluväärtustel, mitte isiklikul omakasul ja ahnusel.

Pikemat intervjuud Renee Meristega loe juba uuel nädalal Õhtulehest. 

Renee Meriste raamatuesitlus; "Aitame sind ministriks" Foto: Teet Malsroos