Üritused
15. november 2019, 16:36

„EESTI LAUL“ | Synne Valtri: eelmisel aastal soovitati mul osaleda ingliskeelse looga, tänavu ei kuulanud ma enam kedagi (1)

„Kui tehti teatavaks, et oleme edasi saanud, siis minu abikaasa valas mulle kohe pokaali veini,“ räägib Synne Valtri, kes pääses koos ansambliga Väliharf „Eesti laulu“ poolfinaali.

„Väike šampus sai ikka lahti korgitud. See on asi, mida saab elus võib-olla ainult korra kogeda, nii et oli tähistamist väärt,“ lisab üks Väliharfi liikmetest, Marko Matvei.

„Tunneme teineteist tegelikult juba pikki aastaid. Kunagi sai Kihnus käidud, seal olid ilusad suveõhtud,“ muigab Synne. „Kuid meile tehti pakkumine, et mis siis saab, kui panna kokku ansambel Väliharf ja Synne Valtri. Ühendasimegi jõud ja panime kokku Kihnu, Haapsalu (Marko on pärit Kihnust ja Väliharfi teine liige Anto Siimson Haapsalust – T.J.), Keila (Synne Valtri kodulinn – T.J.) ja autorite poolelt lisandus veel Setomaa, sest sõnade autor on Aapo Ilves. Tegime Eestile ringi peale,“ lisab ta.

Synnel on ka enda bänd kokku pandud, aga ühiselt leiti, et „Eesti laulule“ nad koos ei pürgi. „Rääkisin bändipoistega läbi ja nad arvasid, et äkki „Eesti laulu“ laval bänd lihtsalt ei tööta. Nad on autoritena siiski mainitud, nii et tiimis on nad nii või naa.“