Rea LestFoto: Kaader Sulev Keeduse filmist "Mehetapja/Süütu/Vari"
Film
15. november 2019, 10:42

PÖFF | Bruno O’Ya noore talendi stipendiumi pälvis Rea Lest (3)

1000 euro suuruse Bruno O’Ya noore talendi stipendiumi sai näitleja Rea Lest kätte eile Pimedate Ööde filmifestivali avatseremoonial. 

29aastane Rea Lest on mänginud peaosi filmides „November”, „Mehetapja/Süütu/Vari” ja „Skandinaavia vaikus”. 2018. aastal võitis ta kultuurkapitali audiovisuaalse sihtkapitali aasta filminäitleja auhinna ja EFTA parima naisfilminäitleja auhinna.

Tänavu valiti Lest ka nende kümne silmapaistva noore Euroopa filminäitleja ehk shooting star´i hulka, keda tutvustas Berliini filmifestival.

Rea Lest lõpetas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli 2014. aastal. Aastatel 2014–2018 töötas ta teatris NO99.

Bruno O’Ya fond tegutseb PÖFFi juures juba kuuendat aastat. Mullu pälvis stipendiumi Ester Kuntu.

2002. aastal surnud Bruno O´Ya ehk Oja on mänginud ligi sajas filmis, millest kõige tuntum on NSVLi riikliku preemia pälvinud „Keegi ei tahtnud surra”. 1960ndate lõpust alates elas ja töötas ta peamiselt Poolas.

Pimedate Ööde filmifestival kestab kuni 1. detsembrini. Festivali fookuses on tänavu araabia filmikunst. Fookus saab teoks tänu Egiptuse El Gouna filmifestivalile, keda esindasid avatseremoonial festivali asutajad, miljardärist ärimees Naguib Sawiris ja näitlejanna Bushra Rozza.

Alexela kontserdimajas aset leidnud avatseremoonia lavastas Ingmar Jõela.