Kelly VaskFoto: Robin Roots
Noortebänd
15. november 2019, 10:00

„Noortebänd 2019“ võitja õpetab Elvas väikeseid laululapsi: tähistamine jääb lühikeseks – homme on ju ikkagi tööpäev (5)

"Terve konkursi jooksul ma sellele võidule ei mõelnud ja suutsin selle viimase hetkeni hoida nõnda, et alles siis, kui sain aru, et ongi võit, jõudis see kohale," rääkis konkursi "Noortebänd 2019" võitja Kelly Vask pärast tiitli kättesaamist.  

Kelly sõnul on konkursil osalemine muutnud teda oluliselt enesekindlamaks. "See on esimene projekt, kus andsin end vabaks. Muidu on olnud ikka nii, et tahan teha kõike õigesti: et sotsiaalmeedia oleks korras, et lood ja akordid oleksid õiged. Seekord aga mõtlesin, et teen nii, nagu tahan, ja täpselt samamoodi ka kõige muuga, mis seal kaasas käis. Katsun võimalikult vähe läbi mõelda. Teen nii nagu mul on tunne."

Kelly Vask ütles vahetult pärast auhinna kättesaamist, et suurt tähistamist ei ole plaanis teha. "Olen nii palju unetunde pannud selle projekti alla, et natuke tahaks nüüd magada," naeris ta õnnelikult. "Tähistamine jääb ka pisut lühikeseks, sest homme on ikkagi tööpäev." 22aastane Kelly õpetab väikeseid laululapsi Elva laulustuudios.

Noortebänd 2019 demovooru ajal valmis Kellyl singel "Golden". Kui sotsiaalmeediast vilksatas läbi Noortebändi konkursi demovooru kutse, ei kaalunud noor muusik pikalt. "Mõtlesin proovida. Samal ajal andsin endale aru, et mul ei ole mingisugust eelnevat ajalugu selle koosseisuga, kellega olen laval. Ei ole fännibaasi ega ka ühtegi kontserti olnud. Mul oli ainult see üks lugu. Vaatame, kuhu me jõuame," rääkis noor lauljanna Õhtulehele antud intervjuus oktoobri alguses. 

 

Kelly on lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia muusik-tehnoloogi eriala. Enda teadmisi püüab ta kasutada ka igapäevategemistes, salvestades ja miksides enda loomingut ise. "Tahaksin sihtida sinnamaale, et rohkem muusikat teha ja mängida." 

Praegu toimetab Kelly oma minialbumi kallal, mis peaks ilmuma järgmise aasta alguses. 

14. novembril Vabal Laval toimunud konkursi "Noortebänd 2019" finaalkontserdil astusid Kelly kõrval võistlustulle ansamblid Skive, Think Twice, Worn Öut ja Pološywa.

Võitja valis välja žürii, mille koosseisu kuulusid Siiri Sisask, Eda-Ines Etti, Daniel Viinalass, Triinu Paomets, Egert Milder ja Kristo Rajasaare. 

Lisaks peavõidule jagati ka mitmeid eriauhindu. Õhtulehe ja Augustibluusi eriauhinna pälvis Skive, Noortekonverents Lahe Koolipäev eriauhinna pälvis Think Twice, Jazzkaare eriauhinna võitja Kelly Vask, Tallinn Music Weeki  ja intsikurmu eriauhinna pälvis Polóšywa ja Festival Võnge eriauhinna pälvis Worn Öut.