Tommy CashFoto: Kertin Vasser
Inimesed
14. november 2019, 11:19

Tommy Cash astub taas kodupubliku ette: see on hea tunne, eriti pärast tuuritamist mööda maailma (3)

Räppar Tommy Cashil on olnud rahvusvaheliselt eriti intensiivne aasta. Aeg on näidanud, et artisti tihedasse graafikusse mahub aastas vaid 1-2 esinemist kodumaal. Nii esineb Tommy Cash Eestis pärast poole aasta pikkust pausi ja paneb sellega ühtlasi väärika punkti toimekale aastale.

Cash esineb 27. detsembril Noblessneri valukojas. Tegemist on muusiku esimese ülesastumisega kodumaal pärast tegusat festivalisuve ja sügistuuri Ameerika Ühendriikides. Viimati suve alguses toimunud kontserdile Kumus järgnesid ülesastumised välismaistel festivalidel, teiste seas näiteks esinemine Tomorrowland festivalil ühes Salvatore Ganacciga. "Kodupubliku ette on hea tunne astuda, eriti pärast intensiivset tuuritamist mööda maailma", sõnab äsja esimese USA tuuri lõpetanud muusik pressiteate vahendusel.

Läinud aasta lõpus teise täispika albumi „¥€$“ avaldanud Tommy Cash on tuntud ka kontseptuaalkunstnikuna, keda saadab globaalne edu. Nii on näiteks tema rabavad muusikavideod ja läbimõeldud Instagrami fotod kogunud miljoneid vaatamisi ja pälvinud tähelepanu üle ilma. Juba muusikakarjääri algusaastatest end loomingulistest piiridest vabana hoidnud muusik peab oma töös oluliseks visuaalset väljendusvabadust, ühendades räiget õrnust nihestatud huumoriga ja postsovetlikku esteetikat globaalsete trendidega.

Tommy Cash on teinud koostööd paljude tuntud muusikutega, sealhulgas Charlie XCXi, A.G. Cooki (PC Music), Little Bigi ja paljude teistega. Muusikut seob ka tihe koostöö ameerika moedisainer Rick Owensiga, kelle sõnul iseloomustab Tommy loomingut reibas loomupärane kergemeelsus. Läinud kevadel avati Kumus nende ühisnäitus " Süütud ja neetud", kus eksponeeriti mõlema autori sooloteoseid ja ka ühisloomingut. Cashi tegemisi on kajastanud mainekad muusika- ja moeajakirjad üle ilma.