Robert PattinsonFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. november 2019, 11:50

Pattinson: Stanislavski meetodit harrastatakse ainult mölakat mängides (1)

Robert Pattinson ironiseerib värskes intervjuus näitlejate üle, kes väidavad end harrastavat Stanislavski meetodit. Sellega olevat kombeks välja vabandada oma matslikku käitumist.

"Ütlen alati ... Stanislavski meetodit tegemas näeb inimesi ainult siis, kui nad mängivad mõnd mölakat," rääkis Pattinson ajakirja Variety intervjuus Jennifer Lopezile. "Inimene, kes on kõigi vastu kena, ei ütle kunagi: "Ma olen praegu sügavalt tegelaskujusse sisse elanud.""

Nimesid Pattinson tooma ei hakanud, kuid Christian Bale'i märatsushoog filmi "Terminaator: Lunastus" võtetel on juba omaette legendiks kujunenud: neljaminutilise tormilise tiraadi ajal tõi briti näitleja kuuldavale 36 fuck'i. Raevuvalingu vallandas peaoperaator Shane Hurlbut, kes ühe stseeni filmimise ajal Bale'i nägemisvälja astus. Staar sõimas tal näo täis ja ähvardas, et kui see kordub, laseb ta Hurlbuti vallandada. "Tahad, et ma lähen ja peksan su prožed segi või?! Tahad, et peksan või? Miks sa siis minu stseeni segi peksma tuled?" röökis Bale. Režissöör McG-l ei jäänud staari vaigistamiseks muud üle kui kuulutada välja üleüldine väike puhkepaus.

Hiljem palus Bale avalikult vabandust ning seletas, et oli lihtsalt sügavalt rolli sisse elanud. Tema sõimuvalingust leidub YouTube'is lisaks audiosalvestisele mitmeid leidlikke rekonstrueeringuid.

Ka Shia LaBeouf on oma veidrat käitumist rolli sisseelamisega põhjendanud.