Rita Liiver sarjas "Pilvede all"Foto: Raul Mee
Tele
13. november 2019, 15:59

FOTOD | Respektist tuntud Rita Liiver hakkas näitlema: elus tuleb väljakutsed vastu võtta (1)

Kanal 2 menusari "Pilvede all" saab uue näitleja – sellega liitub ansamblist Respekt tuntud lauljatar Rita Liiver, kes kehastab isiklikku abistajat Kristiinat. 

„Toomas Kirss märkas mind filmis „Elu hammasratastel“ ja võttis minuga ühendust,“ räägib Rita, kuidas ta sarja sattus. Päris kohe ta pakkumisele oma jah-sõna ei öelnud. „Pisut ikka kaalusin, kuna kogemus mul praktiliselt puudub ja ei taha ju häbisse jääda. Aga elus tuleb väljakutsed vastu võtta ja siin ma nüüd olen,“ sõnab ta.

Kuidas kirjeldab Rita oma tegelaskuju? „Kristiina ehk Kiku on väga positiivne, heasüdamlik ja abivalmis noor naine. Palk on küll väike aga tänutunne klientidelt korvab kõik. Pisut tundub, et Kiku vaatab maailma läbi roosade prillide. Kõik hea tuleb elus tagasi,“ ütleb Rita.

Rita on kaasa teinud ansamblist Respekt rääkivas filmis „Elu hammasratastel“, kuid rohkem tal kaamera ees näitlemise kogemust ei ole. „Küll aga sai noorena erinevates rühmades näideldud.“

Rita Liiver sarjas "Pilvede all" Foto: Raul Mee

Senised võtted said Rita sõnul purki ühe pika võttepäevaga. Naine tunnistab, et mõte kaamerate ees näitlemisest hirmutas teda alguses ikka. „Mõtlesin, kas saan hakkama ja kas Kirss hakkab kahetsema,“ naerab ta. „Närvi, kui sellist, oli minimaalselt. Ka lauljal peab enne esinemist olema väike närv, siis pingutad rohkem,“ õpetab Rita.

Kaasnäitlejate kohta jagub Liiveril vaid kiidusõnu. „Teised näitlejad on väga positiivsed ja aitavad palju. Meeskond on super. Ma ei kogenud võttepäeval ühtki negatiivset tunnet, ainult kiidusõnad!

Kuidas Rita aga võttepäevaks valmistus, kas ta harjutas ka oma rolli enne? „Ikka harjutasin, kodus, ja grimmis on ka hea kaasnäitlejatega proovi teha.“ Ritale kogemus väga meeldis. „Sain pisiku sisse,“ muigab ta. „Ma poleks arvanud, et lisaks laulmisele täidab minu janu ka näitlemine. Mine sa tea, mis eluke tuua võib,“ annab ta vihje, et ka tulevikus võib teda võimaluse korral näitlemas näha.

Liiveri kehastatavast Kikust saab igati positiivne tegelane, kuid see ei tähenda, et tema olemasolu probleeme ei tekitaks, sest kui kogemata on lumepall veerema lükatud, võib sellest tekkida korralik laviin.

Milline võiks olla üks isiklik abistaja? Küllap kujutame tema häid omadusi ühtmoodi ette, kuid välimust? Nii on ka Erikul oma emale leitud abistajaga kohtumist oodates kindel ettekujutus, milline see inimene on. Ja suur on tema üllatus, kui esimesele kohtumisele saabub keegi hoopis teistsugune...

Kristiina ehk Kiku on tõeline päikesekiir ja näib oma tööd südamest armastavat. Erik aga ei suuda Kristiinas näha vaid oma ema abilist, sest noorest ja säravast naisest mööda vaadata on mehe jaoks mõistagi väga raske. Maimu on oma uue abilisega väga rahul, kuid märkab kohe, et Erikul on Kristiina suhtes isiklik huvi. Ohtu haistes ei jäta Maimu oma kahtlusi jagamata ning üritab poega paika panna.

Rita Liiver sarjas "Pilvede all" Foto: Raul Mee