Mikk TargoFoto: Martin Ahven
Saund
12. november 2019, 13:05

KUULA | Mikk Targo avaldas loo, mis ootas oma sündi 25 aastat (4)

Muusikaprodutsent Mikk Targo avaldas sel nädalal sotsiaalmeedias laulu, mis ootas oma sündi lausa 25 pikka aastat. "See laul ootas oma õiget hetke ja kui oleks kiiruga sündinud, siis poleks teda olemaski," kirjutab Targo.

"1994. aastast alates ruulisid muusikamaastikul Kuldne Trio, Code One, 2 Quick Start ja edasi Terminaatorid ja muud, ja tundus, et jääbki tegemata, Aga näe, ära ootasin! Selle pika aja jooksul palusin aeg ajalt meie ägedamatel sõnade autoritel leida meloodiale õiget sisu. Arutlesime pikalt ja põhjalikult, kuid ei haakunud," kirjutab mees.

"2019 juulikuus läksin jälle uuele katsele, tegin ettepaneku poeedile ja põnevale laulumeistrile Tuuli Vellingule." Mikk saatis Tuulile loo demo ja väikesed, kuid olulised märksõnad. "Ja siis ta tuli - täpselt see, mida ma ootasin! Tuuli ei saatnud mulle pelgalt lauluteksti, vaid lausa lauldud demo," õhkab Mikk.

"Hetkega oli selge, et seda laulu peabki laulma Tuuli ja mitte keegi teine, sest tema tekst ja see õrn ning täpne storytelling (riimub ju hästi Storytelling = Tuuli Velling) oli just see, mida olin kõik need aastad oodanud." Targo paljastab ka, et see lugu on eestikeelsena esimene ja ingliskeelsena viimane tema ilmuval juubeli kolmikplaadil, kuhu on kokku koondatud 60 tema parimat laulu ja 40 parimat esitajat." Detsembris tähistab targo 60. sünnipäeva.