Salong Biblioteq – Library of Events avas uksedFoto: Margus Johanson
Inimesed
11. november 2019, 22:26

GALERII | Omanäolise salongi Biblioteq – Library of Events sarmikas avapidu (1)

Tallinna vanalinna piiril avas uksed omanäoline salong Biblioteq – Library of Events, mis pakub ruume ja teenuseid erinevate sündmuste korraldamiseks. Avasündmust külastasid mitmed tuntud külalised, kes nautisid DJ Kert Klausi suurepärast muusikavalikut.
Salong Biblioteq – Library of Events avas uksed Foto: Margus Johanson


Biblioteq on mitmeotstarbeline salong, mis sobib mistahes sündmuste pidamiseks. Koha märksõnadeks on isiklik ja detailne lähenemine, kõrged standardid ning unikaalsus. Biblioteq - Library of Events on ühtaegu nii koduselt hubane kui ka elegantselt šikk. Salongi kuuluvad maitsekalt kujundatud, esinduslik sündmuste saal, modernne puhkeala, rohkete võimalustega köök, unisex buduaar ja kompaktne rõdu.

Salongi idee algatajaks on Eesti sündmuste maastiku juhtfiguur Maret Soom, kel on sündmuste korraldamises 20-aastane kogemus ja kes on erialaseid kogemusi kogunud nii Inglismaal Londonis kui ka Austraalias Sidneys. Maret korraldab oma klientidele sündmusi üle Euroopa ja on Eestis vaieldamatult oma valdkonna tipptegija.

Koha ideest teostuseni läks kolm põhjalikku ettevalmistusaastat, mille jooksul loksutati paika kõik detailid. Soomi sõnul on eduka sündmuse retsept lihtne: "Õnnestunud sündmuse võti lisaks ruumile, on hoolikalt paika pandud detailid ja kokkuvõttes emotsioon ja mälestus, millega külaline koju läheb."

Igapäevase asjaajamise ja juhatamise on Maret usaldanud Kristtina Tollile, kellel on teenindus- ja meelelahutusvaldkonnas pea kümneaastane kogemus. Kristtina on ennast erialaselt täiendanud ka Dubais ja Hawaiil.

Tolli sõnul on Tallinnas väga vähe kohti, kus saab privaatselt mõnusas atmosfääris pidu või erasündmust pidada. Kohti, mis oleks lihtsasti ligipääsetavad ja vajadustele vastavalt muudetavad – roosamannavahulisest sünnipäevast kuni tipprestorani tasemel õhtusöögiga galani. Toll lisab: „Piisab sellest, kui teame kuupäeva, sündmuse olemust ja inimeste arvu. Ülejäänu saab meie hoolde jätta. Lähtume põhimõttest, et meeldejäävaima kogemuse ja parima emotsiooni tagab sündmuse balanss, mis rahuldab nii mõistuse kui ka südame vajadusi.”

Salongi sünni juures on panuse andnud oma ala tipud. Superellipsi büroo sisekujundaja Kärt Loopalu lähtus ruumilahendusel piirideta fantaasiast. „Huvitav oli lahendada ruumi, mis muutub igal õhtul “ kommenteerib Loopalu põnevat projekti. Sisekujunduse detailid on hoolikalt kokku otsitud kogu maailmast. 

Brändingu ja visuaalse identiteedi loomise meeskonnas rääkis kaasa brändikujundaja Andres Siem ning koostöös agentuuriga BYNEW pandi paika brändi disain, välimus, olemus ja keel.

Kokteilikaardi eest hoolitses duo Ujedad Baaris ehk kokteilimeistrid Kris Kuusma ja Martin Kaarjärv, kes lõid juure tasandilt Biblioteq'i maitsete kollektsiooni. Biblioteqi maitsete kogumik on inspireeritud sündmustest, kirjanikest ja suurtest lugudest, mis ei unune, on ajast ja ruumist sõltumatud ning kannavad endas kustumatuid emotsioone ja mälestusi. Kollektsioon parimatest hetkedest. 

Biblioteq – Library of Events asub Tallinna vanalinna piiril, aadressil Aia 10a. Majesteetlik mitmetasapinnaline hoonestik valmib 2019. aasta sügis-talvel ning kuulub Gurmee garaaži all toimetavasse restoranide ja vaba aja veetmise kompleksi, kus avavad järjest uksed erinevad restoranid, mereannibaar, veinibaar, ökoteadlik kohvik ja pagariäri, sushibaar jpt.

Muinsuskaitse all olevas väärika ajalooga hoonekogumikus asus 1930. aastatel klaasi- ja kristallilihvimistöökoda, mis kuulus suurärimees Theodor Kaarmannile. 

Vaata pilte uue lokaali šarmikast avapeost!