Ain ja Anu LutseppFoto: Sten Teppan/ERR
Inimesed
11. november 2019, 17:13

Ain Lutsepa tütar: minu jaoks oli arusaamatu, kuidas minu isa saab tusast ja sõnaahtrat poissi mängida (4)

„Mul on olnud sama lapsepõlv. Olen elanud oma elu vaatamata vaesusele, mis sel ajal oli, aga tundsin ennast siiski väga turvaliselt,“ võrdles Ain Lutsepp Vikerraadio saates „Käbi ei kuku“ enda ja „Kevades“ mängitud Tõnissoni lapsepõlve.

Saates oli külas ka Lutsepa tütar Anu, kes tõdes, et ei mõistnud väiksena, et just tema isa Tõnissoni rollis oli. „Teadsin küll, et Tõnissoni mängib minu isa, aga need kaks inimest ei olnud kuidagi sarnased. Minu jaoks oli see arusaamatu, kuidas minu isa saab sellist tusast, tõsist, vaikset ja sõnaahtrat poissi mängida. Pigem on tegu natuke teistsuguse inimesega,“ rääkis Anu.

Tütre sõnul ei tasu tema isa ja Tõnissoni iseloomust ühiseid jooni otsida. „Võib-olla on neile ühine omade eest väljas olemine, kamraadlus ja kokkuhoidmine. „Kevades“ on ka poisid ja nende kamp ning isa on rääkinud lugusid oma lapsepõlvest seoses vendade või koolivendadega. Võõrastele – ja ka kodustele – on tegu ikkagi rõõmsameelse inimesega,“ ütles Anu. „Raha laenamisega on üsna sarnased lood. Ehkki tahaks aidata, tuleb need asjad korralikult läbi mõelda,“ naeris ta.