Roman PolanskiFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
11. november 2019, 12:00

Näitlejanna süüdistab Polanskit vägistamises: „Ta lõi mind, kuni andsin alla...“ (8)

Prantsuse näitlejanna Valentine Monnier süüdistab režissöör Roman Polanskit vägistamises. Ajalehe Le Parisien teatel leidis väidetav kuritegu aset 1975. aastal, mil Valentine oli 18aastane.

Monnier rääkis intervjuus, et teda ja tema sõpru oli kutsutud koos Polanski seltskonnaga suusapuhkusele Šveitsi Gstaadi. Näitlejatar teadis, et tegu on eduka lavastajaga, kuid ei tundnud teda isiklikult, vahendab Iltalehti.

Ühel õhtul kutsunud Polanski Valentine'i pärast õhtusööki oma tuppa. „Elu polnud mind veel umbusklikuks teinud,“ nendib Monnier, kes polnud enda sõnul osanud eales ette kujutada, mis numbritoas toimuma hakkab. Valentine'i sõnul tunginud alasti Polanski talle kallale ja hakanud tema riideid ära kiskuma. Vägistamine olnud äärmiselt vägivaldne ja kineast olevat sundinud neiut mingit tabletti alla neelama. „Ta lõi mind, kuni andsin alla.“

Äsja 18aastaseks saanud Valentine olnud kindel, et Polanski tapab ta pärast vägistamist ära. „Mõtlesin, et see on Roman Polanski, ta ei riski sellega, et keegi võib sellest teada saada.“ Hiljem rääkis Valentine õuduste ööst ka lähedastele. Le Parisien usutles tema lähikonda ning sealt kinnitati Monnier' sõnu.

Polanski olevat neiult hiljem vabandust palunud. Valentine ei söandanud juhtunust aastakümneid rääkida, kuna Polanski lähiring oli käskinud tal vaikida ning ta kartis.

Polanski eitab BBC Newsi teatel süüdistust kategooriliselt ja ähvardab Valentine'i laimu eest kohtusse kaevata.

Poola päritolu tippkineasti on vägistamises süüdistanud mitu naist. Kaks aastat tagasi rääkis näitlejanna Renate Langer, et Polanski vägistas ta 1972, kui ta oli 16. Marie Barnard oli enda sõnul kümnene, kui Roman temast alastipilte tegi ja ta vägistas. Kineast on süüdistusi kategooriliselt eitanud.1978 põgenes Polanski USAst Prantsusmaale, kui teda süüdistati alaealise tüdruku seksuaalses kuritarvitamises.