"Hommikusöök staariga" Telliskivi vahvlikohvikus Margot - Anu Saagim; Rainer Ild
Inimesed
10. november 2019, 10:45

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Vahvliküpsetamise meistriklass Eesti ägedaima laulukirjutaja Rainer Ildiga (4)

Kutsusin vahvliküpsetamise meistriklassi Noortebänd 2017 võitja Rainer Ildi. "Eesti võimsam ginger/songwriter," iseloomustas poissi samal aastal saatejuht Siim Kera ETV2 saates "TOP 7". "Ma olen su ema esimene lemmiklaul. Ma olen kabanoss kella kolmest öösel."- tutvustas Rainer end ise Facebookis. Bänd nimega Rainer Ild, mille koosseisu kuulub ka trummar Sven Seinpere, on kuulajaid-vaatajaid rõõmustanud pisut üle kahe aasta. 

"Ma ei teadnud kaksteist aastat tagasi, et hakkan muusikat tegema ja ma ei tea, kus me oleme kümne-kahekümne aasta pärast. Aga ma arvan, et see on väga okei. Ainuke asi, mida ma loodan, on see, et me teeks muusikat ja et me oleksime õnnelikud," ütleb Rainer.

Proove teevad muusikud Tallinnas asuvas korteris. "Korter sobib prooviruumina kenasti ning ükski naaber pole oma pahameelt veel väljendadanud," rõõmustab Rainer. Tihti valmistutakse esinemisteks vahvli- ja kohviõhtuid tehes. "Minu tehtud vahvleid kiidab isegi ema, pruudist ja sõpradest rääkimata" naerab muusik. "Eks see vahvlite küpsetamise oskus kujuneski ülikooli ajal - lihtne ja odav ja täidab kõhtu." 

Suve hakul avaldas alternatiivduo Rainer Ild singli koos pöörase videoga "Call Me (And I'll Come Over)"

Rainer Ild ongi tuntust kogunud just enda julgete videodega, kus ei ole tavapärast loo- ja videokulgu, ning mis tekitavad huvi juba esimestel sekunditel. Ka seekord ei pidanud fännid pettuma. Vaata videot! Kuidas meeldib?

Nädal tagasi avaldas duo Rainer Ild juba järgmise singli „Ocean“, millele on valminud ka vahva animeeritud video.

Uue loo muusikavideo stiil erineb suuresti Rainer Ildi senisest materjalist. „Tavaliselt filmime kuukene enne singli ilmumist trummar Sveniga muusikavideo, kus me enamasti külmetame ja piinleme, seekord aga ei pidanud keegi kannatama. „Ocean'ile“ tegime hoopiski kerge joonistatud visuaali, mis on ka tegelikkuses osa loo sisust,“ selgitab Rainer uue video stiili.

Uue singli live-esitlus toimus Halloweeni ööl ja vaid valitud publikule. Pilte õõvastavast singliesitlusest näed SIIT!

Rainer on pärit  Pärnumaalt, Alto talust. "Seal ma oma lapsepõlve ja noorusaja elasingi. Eks see üks külaelu oli, kus leidus nii pätte, kui joodikuid," pajatab Rainer. "Mul on väga hea meel, et ma ise seal pättidega eriti kokku ei puutunud."

"Seal külakeses elades ma muusikat veel ei avastanud. See juhtus hiljem, keskkooli ajal, siis kui tulid uued sõbrad. Siis võtsin esimest korda ka pilli kätte. Ilmselt juhtus see sellepärast, et tahtsin saada nende poistega sõbraks, kes pilli oskasid mängida. Siis lõpetasin Koidula kooli ja ülikooli veel ei läinud. Nautisin Tartus vabadust. Siis tuli asendusteenistus. See sellepärast, et ma polnud nõus relva kätte võtma."

"Peale seda juba Tartu Ülikool, kuhu ma poleks ka tohtinud sisse saada, aga sain. Sain sisse oma sarkasmiga. See on päris huvitav lugu, aga seda kuidas see täpsemalt käis, vaata juba videost!"

"Hommikusöök staariga" Telliskivi vahvlikohvikus Margot - Anu Saagim; Rainer Ild

Kuna Raineril on toiduvalmistamisest kõige paremini käpas just vahvlite küpsetamine, siis valisimegi kohtumispaigaks Telliskivi vahvlikohviku Margot, kus Rainer sai oma supervõimeid näidata. Päris hästi kukkus välja.

Pikka intervjuud Rainer Ildiga loe Õhtulehest juba uuel nädalal. 

Vaata ka Rainer Ildi üht esimestest videodest, mis ta täna pisut punastama paneb. Aasta oli siis 2017.