Stig RästaFoto: Stanislav Moshkov
Tele
8. november 2019, 20:22

Stig Rästa isarollist: lapsed õpetavad iseennast tundma

Kahe lapse isa ja muusik Stig Rästa tunnistas TV3 „Duublis“, et enne laste saamist käis üks kohutav aja raiskamine. „Üks tuttav ütles, et sa saad teada, et sinu aeg on öösel kahest kuueni. Teine mees ütles, et saad teada, kuidas lapsed hakkavad dikteerima su elu. Ja ma siis arvasin kergeusklikult, et see ei ole nii hull, lõbus värk hoopis,“ sõnab Rästa saates.

Tegelik elu on aga midagi muud. „Tegelikult on kõik planeeritud pikalt ette ja kellaajalise täpsusega, mis toimuma hakkab,“ sõnab Rästa, kes lisas, et enam ei saa näiteks lihtsalt kohvrit pakkida ja pikaks ajaks reisile põrutada.

Loomingulisele inimesele võib selline elukorraldus tunduda keerulisena, kuid Rästa jaoks just vastupidi. „Ma olen elu aeg see mees olnud, kes tahab muusikat kirjutada tellimise peale. See, et tean, et mul on nüüd tund aega mil ma saan kirjutada, sobib mulle hästi. Mulle kuidagi on meeldinud kui mul on mingi ülesanne või ora kuskil tagumikus,“ sõnab Rästa.

Küsimusele, mida lapsed on talle õpetanud, vastates võtab ta hetke mõtlemiseks. „Kui ma olen eluaeg arvanud, et olen rahulik mees, siis ma olen arusaanud, et mingi hetk käivad asjad üle pea ja siis ma võin ka närvi minna. See on üks asi. Ja teine... eks nad õpetavad kogu aeg korralikult. Samas, nad õpetavad iseennast tundma – palju stressi talus, palju pinget talud,“ räägib ta.

„Kui see kaos vaibub, siis saad aru, et see on tore,“ jätkub tal siiski lastest rääkides vaid häid sõnu.