Foto: Tiina Kõrtsini
Galeriid
8. november 2019, 14:25

GALERII | Kadriorus avati sajandivanuses villas tuhandetest elus lilledest loodud skulptuur (2)

Tunnustatud Hollandi florist Peter Boeijkens lõi Kadrioru villasse Mon Repos tohutusuure elus lilledest skulptuuri, millega tahab õhutada märkama ilu ja looduskeskkonda. Meisterkokk Vladislav Djatšuk, kelle käekirja iseloomustavad looduslähedased maitsed, pakkus lilleilu keskel õitest inspireeritud toiduelamust. 
Restoran Mon Repos tähistas sünnipäeva Foto: Margus Johanson

Saja-aastane villa avab kõigile huvilistele uksed ja ootab lillekunsti imetlema tänasest kuni pühapäeva õhtuni. Kõigil restoranikülalistel on lubatud teha pilte ja videosid sel müstilisel lille-võlumaal. 

“Meie idee sündis soovist ühendada floristika ja gastronoomia imeline maailm ja pakkuda elamust kõigile meeltele,” selgitab kahe mehe ühisloomingu tagamaid florist Peter Boeijkens.  

Hollandist pärit mees elab ise juba mitu aastat Eestis ja tema soov on oma loominguga ärgitada inimesi märkama looduse ilu ja ande iga päev. “Olgu see looduskeskkond, naturaalsed materjalid või puhas toit, kõik mõjutab meid ja peaksime tegema teadlikke valikuid end ümbritsevat kujundades”, sõnas Boeijkens. 

“Loodame väga, et see kaduv kunst – eluslilled ning gastronoomia – pakub publikule ainest võtta aeg maha, tulla olulise inimesega ühes kogema midagi nii unikaalset,” lisas florist. Toidukunstniku, Mon Repos restorani peakoka Vladislav Djatšuki sõnul on tal olnud Peteriga hea koostöö juba varasemast, sest lilled on loomulik osa restoranielamuse pakkumisel, kuid nii mastaapset ühisprojekti ei ole enne tehtud. “Saime juba avamisel positiivset tagasisidet ja see innustab meid ka edaspidi lillekunsti ning kokakunsti ühendama,” sõnas Djatšuk. 

Restoran Mon Repos tähistas sünnipäeva Foto: Margus Johanson

Koopakujuline skulptuur, mille sees on võimalik ka einestada, valmis mitmest tuhandest lillest ja taimest kolme päeva jooksul. Vladislav Djatšuki pakutav erimenüü on samuti inspireeritud lilledest:
• Sinepine siig, estragonikreem ja begooniaõied
• Krõbe karri-brokoliiniõisik maisimüsliga ja kitsejuustu-koriandri kaste 
• Vasikatartar, nastõrtsiumilehed ja mädarõikamajonees 
• Röstitud vutt, lillkapsapüree ja fondant, geraanium, bisque kaste
• Leedripuumarja - panna cotta mungalillega, mango ja safrani-tilli-suhkruvatt

Restoran Mon Repos tähistas sünnipäeva Foto: Margus Johanson

Erimenüüd pakutakse vaid täna ja homme õhtul ning seda saab nautida, ümbritsetuna lilledekoratsioonist. Selleks on vajalik kindlasti eelbroneering. Hind viiekäigulisel menüül on 49 eurot. Külalised on oodatud tulema lilleilu imetlema kasvõi kohvile-desserdile. Seda siis tänasest pühapäevani ajavahemikus 12-18.


Mon Repos restoran asub saja-aastases villas Kadriorus, aadressil Narva maantee 92. Peter Boeijkensi lillesalong asub Rotermanni 7.