Walesi printsFoto: PA Wire/PA Images
Inimesed
9. november 2019, 14:00

Prints Charles langes pöörase kunstipettuse ohvriks (12)

Briti troonipärija prints Charles on segatud suuremat sorti kunstiskandaali - ilmneb, et ühes tema residentsis eksponeeritud maal polegi ligi 60 miljoni eurone Monet, nagu väideti, ning võltsingud on ilmselt veel mitu maali. 

Ameerika kunstivõltsija Tony Tetro on tunnistanud, et Walesi printsi sihtasutuse Prince's Foundation peakorteris Dumfries House'is rippunud vesiroosipilt pole mitte Prantsuse impressionisti, vaid tema kätetöö. Nüüdseks on maal Dumfries House'is maha võetud, kirjutab Daily Mail. 

Võltsinguteks on osutunud veel kaks Dumfries House'is eksponeeritud maali: Picasso, mille väärtuseks on kuulutatud ligi 49 miljonit eurot, ning umbes 14 miljoni eurone Dali. 

Daily Maili andmeil kuuluvad kõnealused maalid 17 kunstiteose hulka, mis sihtasutus on laenanud pankrotistunud ärimehelt James Stuntilt, vormel 1 pärijanna Petra Ecclestone'i eksabikaasalt. Tetro ütles, et müüs enda maalitud pildid Stuntile. Varasema kunstivõltsingu eest on Ameerika kunstnik pool aastat trellide taga istunud.

Sihtasutuse esindaja seletas lehele, et Dumfries House laenab aeg-ajalt üksikisikutelt ja organisatsioonidelt kunstiteoseid. "On äärmiselt kahetsusväärne, et nende konkreetsete maalide [...] autentsus paistab olevat kahtluse alla sattunud." Kõnealused maalid pole enam Dumfries House'is eksponeeritud, toonitas Prince's Trusti esindaja.