Maisa Torppa ja Jari-Matti Latvala.Foto: Instagram/maisatorppa
Kõmu
8. november 2019, 10:10

Süütukest mänginud Latvala osutus ise petiseks? (9)

Rallimaailma ei raputanud sel sügisel ainult Ott Tänaku lepingusaaga, vaid ka Jari-Matti Latvala inimlik tragöödia, mis jättis märgi kogu soomlase hooajale. Võimalik, et ka tervele karjäärile.

Latvala lõpetab parajasti oma elu üht kehvemat hooaega. Parimateks tulemusteks on jäänud Soome ja Saksamaa rallide kolmandad kohad ning MMi üldarvestuses on ta alles seitsmes. Viimati lõpetas ta hooaja madalamal kohal 2007. aastal, kui sõitis üldse esimest korda täismahus WRC-hooaega.

Oktoobris selgus, mis peitub Latvala ebastabiilsuse ja ebakindluse taga. Nimelt läks karile tema kihlus tõsielustaari ja bikiinimissi Maisa Torppaga. Paar pidi talvel abielluma, kuid lõpuks anti meediale teada, et pulmad jäävad ära.

Latvala ja Torppa kohtusid 2016. aastal ning on alates sellest ajast peale kõmumeedia luubi all. Tänavu kevadel semmis Torppa väidetevalt ühe IT-ärimehega ning paparatsod püüdsid paari ka fotodele. Enne oktoobri avanädalavahetusel toimunud Walesi rallit sai Torppa värskest armuafäärist Soome kõmumeedia tähtsaim teema. Lõpuks võtsid Latvala peredraama teemal sõna isegi tema mänedžer Timo Jouhki ja Toyota boss Mäkinen.

 
 
 
View this post on Instagram

First day crash - but who cares. Still damn fast rally driver and Power Stage winner 🏆 #cantbemoreproud #volkswagenmotorsport #happy

A post shared by Maisa Torppa (@maisatorppa) on

„Kui mina oleksin Jari-Matti asemel... Arvestades kõike seda, mis mu ümber toimuks, ei suudaks ma üldse sõitmisele keskenduda. Oleksin sellises olukorras väga löödud,“ vahendas Ilta-Sanomat tiimijuhi sõnu. Jouhki lisas, et kui tulemused ei parane ja Toyota talle uut lepingut ei paku, võib Latvala karjäär sootuks läbi saada.

Rallimees ise lõpetas pulmi puudutavad kuulujutud järgmiselt: „Möödunud nädalad on olnud erakordselt keerulised. Mul on kahju, et hiljutised sündmused minu eraelus on mõjutanud mu perekonda, sõpru ja meeskonda. See on väga õnnetu olukord. Tahan panna punkti kõikidele minu eraelu puudutavatele spekulatsioonidele. Minu pulm Maisa Torppaga on tühistatud.“

Seni vaatas Soome meediast vastu pilt, et pigem on Latvala kannataja ning Torppa kurjajuur. Nüüd võttis saaga aga uue pöörde. Nimelt väitis Torppa ajakirjale Me Naiset antud intervjuus, et hoopis Latvala tegi temale sarvi.

Ta meenutas jaanuaris toimunud ühist reisi Keeniasse: „Sain reisil juhtumisi teada asju, mida ma poleks Jari-Matti kohta eales arvanud. Tol päeval varises mu maailm kokku. Usaldus purunes üheainsa hetkega. Olin kunagi teismeeas semmides petmise üle elanud, aga mitte kunagi täiskasvanuna.“

Latvala kinnitas ajakirjale, et ka tema tegi suhtes vigu, kuid ei soovi neid avalikult lahata. Viimase kümnendi Soome parima rallimehe spordialane tulevik peaks selguma lähinädalatel. Ott Tänaku Toyotast lahkumine tekitas Jaapani tiimi ühe koha juurde ning pole võimatu, et Mäkinen annab Latvalale uue veel ühe võimaluse. 

Jari-Matti Latvala (34)

  • Sündinud 1985. aastal Työsäs
  • WRC sarja debüüt – 2002. aastal Walesi rallil
  • Esimest korda WRC etapi esikolmikus – 2007. aasta Iirimaa ralli kolmas koht
  • Esimene WRC etapi võit – 2008. aasta Rootsi ralli
  • 18 etapivõitu
  • 67 poodiumikohta
  • 2010., 2014. ja 2015. aasta MM-sarja teine koht
  • Kõigi aegade noorim WRC etapivõitja – 22 aasta ja 313 päeva vanusena