Liliana Segre (keskel) koos oma uute saatjatega.Foto: Zuma Press/Scanpix
Maailm
7. november 2019, 21:27

ÄHVARDUSTE SIHTMÄRK: Itaalia politsei pidi 89aastase proua oma kaitse alla võtma (3)

89aastane Liliana Segre elas üle holokausti, kuid ka vanuigi peab ta  vihkamisega silmitsi seisma. Itaalias vihakõne vastu võitlev proua saab viimastel päevadel nii räigeid ähvardusi, et politsei pidas paremaks Segrele ihukaitse korraldada.

BBC kirjutab, et senaatori ettepanek luua vihakõnega võitlemise erikomisjon läks vaatamata parempoolsete parteide toetuse puudumisele parlamendis siiski läbi. Itaalia rahvuslik partei Liiga, paremtsentristlik Forza Italia ning paremäärmuslik Itaalia Vennad otsustasid möödunud nädalal toimunud hääletusel mitte osaleda. Erikomisjoni ülesandeks oleks võidelda rassismi, juudivastasuse, etnilise ning usulise tagakiusamise vastu.

Proua Segre sõnas pettunult, et parempoolsete parteide mitteosalemine tekitas parlamendisaalis temas tunde, nagu oleks ta mingi marslane.

Hääletusest saati saab Segre sotsiaalvõrgustikes keskmiselt 200 vihasõnumit päevas. Mõned neist on piisavalt räiged ja tõsised, et Milano prefekt otsustas, et senaator vajab politsei kaitset. Kui proua Segre edaspidi kuhugi liigub, siis ainult kahe karabinjeerist saatjaga. Politsei avas ka uurimise.

Liliana Segre on nn eluaegne senaator, inimene, kes märkimisväärsete teenete või tegude eest pälvib aunimetuse ja eluaegse koha senatis. Kui välja arvata endised presidendid, kes koha pärast ametiaja lõppu automaatselt saavad, tohib selliseid senaatoreid olla vaid viis. Neist üks on hetkel siis proua Segre.